PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ


Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στην οδό Ξενοφώντος, στο Σύνταγμα.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 3:35 τα ξημερώματα, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές στην είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ. Η βόμβα ήταν τόσο ισχυρή που η έκρηξη ακούστηκε σε αρκετά μεγάλη απόσταση. Ο ωρολογιακός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε μία τσάντα.

Όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα έχουν ανοίξει. Κλειστή παραμένει μόνο η Ξενοφώντος.

Της έκρηξης προηγήθηκαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και την Εφημερίδα των Συντακτών. Ο άγνωστος, που τηλεφώνησε περίπου στις 2:50-2:55, είπε με παραποιημένα χαρακτηριστικά φωνής ότι «σε σαράντα λεπτά θα εκραγεί βόμβα στον ΣΕΒ, στην οδό Ξενοφώντος, στο Σύνταγμα. Προσέξτε δεν είναι φάρσα». Δεν έκανε καμία αναφορά σε οργάνωση.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ). Έρευνες διεξάγει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Θα εξεταστούν και οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή για να διαπιστωθεί εάν έχουν καταγράψει κάποια ύποπτη κίνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρχε αστυνομικός στο κουβούκλιο έξω από την πρεσβεία της Κύπρου, που βρίσκεται απέναντι από τα γραφεία του ΣΕΒ.

Το 2010 η οργάνωση «Μηδενική Ανοχή» είχε χτυπήσει με εμπρηστική επίθεση τα γραφεία του ΣΕΒ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Leave a Comment