PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έκλεβαν και αποσυναρμολογούσαν αυτοκίνητα για ανταλλακτικά


Μέλος εγκληματικής ομάδας που έκλεβε οχήματα με σκοπό την αποσυναρμολόγηση και την πώληση των ανταλλακτικών τους έπεσε στα χέρια της αστυνομίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Πρόκειται για 39χρονο, που συνελήφθη το πρωί της περασμένης Πέμπτης, στην περιοχή του Ασπροπύργου, έπειτα από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου.

Προηγήθηκε καταγγελία για κλοπή οχήματος από το Μαρούσι την ίδια ημέρα. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και της Ο.Π.Κ.Ε. σε μάντρα αυτοκινήτων στην περιοχή Σκαλιστήρη του Ασπροπύργου.

Άμεσα, άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου μετέβησαν στο σημείο και έθεσαν το εν λόγω όχημα υπό διακριτική επιτήρηση έως τη στιγμή που εμφανίστηκε ο 39χρονος υπεύθυνος της μάντρας, ο οποίος και ακινητοποιήθηκε.

Όπως προέκυψε, ο δράστης αποτελεί μέλος εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας αφαιρούσαν οχήματα από διάφορες περιοχές της Αττικής και στη συνέχεια τα μετέφεραν στη συγκεκριμένη μάντρα για να τα αποσυναρμολογήσουν.

Από τη έρευνα, τόσο στον εσωτερικό, όσο και στον εξωτερικό χώρο της μάντρας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρακαρισμένα αυτοκίνητα, αμαξώματα και εξαρτήματα οχημάτων, καθώς και πλήθος εργαλείων πρόσφορων για την αποσυναρμολόγηση των οχημάτων.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν 33 κλοπές οχημάτων, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των κατασχεμένων έφεραν αποξεσμένο τον αριθμό πλαισίου.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και υπάλληλοι του Τμήματος Ελέγχου Μετρήσεων και Υδροοικονομίας Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, κλήθηκαν και πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο, όπου διαπίστωσαν υποβάθμιση και ρύπανση του περιβάλλοντος.

Ο 39χρονος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Κατηγορούμενος για σύσταση συμμορίας, κλοπές οχημάτων και πλαστογραφία καθώς και για παραβάσεις σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment