PeristeriNews.gr
Διεθνή

Έκκληση Πεκίνου για νηφαλιότητα, καθώς ο Τραμπ οδεύει προς το χρίσμα


Έκκληση για μία ορθολογική και αντικειμενική θεώρηση της σχέσης μεταξύ των δύο χωρών απηύθυνε η Κίνα στις ΗΠΑ, μετά τις προκριματικές νίκες του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θεωρείται πλέον ότι θα εξασφαλίσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές.

Ο Τραμπ έχει προτείνει τη αύξηση δασμών σε εισαγωγές από την Κίνα μέχρι και 45% και έχει δηλώσει ότι η Κίνα διεξάγει «οικονομικό πόλεμο» εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, απαλείφοντας θέσεις εργασίας για τους Αμερικανούς. Την Κυριακή, παρομοίωσε το αμερικανικό εμπορικό έλλειμα με την Κίνα, τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο των ΗΠΑ, με βιασμό.

Ερωτηθείς αν η Κίνα ανησυχεί για το ενδεχόμενο να βγει πρόεδρος ο Τραμπ, μετά την μεγάλη του νίκη στην Ιντιάνα και την αποχώρηση των άλλων δύο συνυποψηφίων του, ο υπουργός Εξωτερικών Χόνγκ Λέι είπε ότι οι αμερικανικές εκλογές είναι εσωτερική υπόθεση των ΗΠΑ και ότι δεν μπορεί να εκφέρει γνώμη.

«Αυτό που χρειάζεται να τονιστεί είναι ότι η ουσια της εμπορικής και επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ είναι αμοιβαία επωφελής και win-win, και βρίσκεται σε συμφωνία με τα ενδιαφέροντα και των δύο πλευρών», είπε ο Χονγκ σε καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου. «Ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι σε όλους τους τομείς μπορούν να δουν αυτή τη σχέση ορθολογικά και αντικειμενικά» πρόσθεσε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν αποφύγει γενικά να ασκήσουν άμεση κριτική στον Τραμπ, παρότι έχουν ασκήσει έμμεση κριτική για την πρότασή του να απαγορεύσει στους μουσουλμάνους την είσοδο στις ΗΠΑ, και έχουν απορρίψει έμμεσα τον ισχυρισμό του ότι η Κίνα κλέβει δουλειές από τους Αμερικανούς.

Τον περασμένο μήνα όμως, ο υπουργός Οικονομικών Λου Τζιγουέι αποκάλεσε «παράλογο τύπο» τον Τραμπ, λόγω της πρότασής του για δασμούς σε εισαγόμενα κινέζικα προϊόντα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment