PeristeriNews.gr
Διεθνή

Έκκληση Μαδούρο να μην απομονωθεί η Βενεζουέλα


Έκκληση στις κυβερνήσεις των κρατών της Λατινικής Αμερικής να μην ενδώσουν στη «βάναυση πίεση» των ΗΠΑ για να απομονώσουν την κυβέρνησή του απηύθυνε ο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), που η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θεωρεί πιόνι της πολιτικής των ΗΠΑ, ζήτησε αυτή την εβδομάδα έκτακτη συνάντηση για να συζητηθεί ενδεχόμενη επιβολή μομφής προς την Βενεζουέλα για παραβίαση δημοκρατικών κανόνων.

Την Πέμπτη, ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης της Βραζιλίας δήλωσε πως η χώρα του ενδεχομένως να βοηθήσει να παρεμποδιστεί η Βενεζουέλα από το να αναλάβει αυτό τον μήνα την εκ περιτροπής προεδρία της Mercosur, της εμπορικής ένωσης κρατών της Λατινικής Αμερικής, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί στον Μαδούρο να ενισχύει την εξουσία του.

«Καλώ τις κυβερνήσεις της ηπείρου να διατηρήσουν την αλληλεγγύη, την συνεργασία και την κατανόηση και να μην παραδοθούν στην βάναυση πίεση για απομόνωση της Βενεζουέλας» δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας προς τους ηγέτες των κρατών της Καραϊβικής σε σύνοδο κορυφής που πραγματοποιείται στην Αβάνα.

Ο Μαδούρο, δέχεται ασφυκτικές πιέσεις μεσούσης μιας ολοένα κι επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης, με την αντιπολίτευση να ζητά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την καθαίρεση του. Ο ίδιος υποστηρίζει πως αυτό αποτελεί μέρος μιας συγκεκαλυμμένης απόπειρας πραξικοπήματος – με ενορχηστρωτή τις ΗΠΑ –ενάντια στην σοσιαλιστική του κυβέρνηση.

«Η Βενεζουέλα δεν θα παραδοθεί, δεν θα γονατίσει, θα πολεμήσουμε με την ίδια δύναμη που πολεμήσαμε ενάντια σε πραξικοπήματα και κάθε είδος παρόμοιας παρεμβατικότητας τα τελευταία 17 χρόνια» διεμήνυσε.

Στην εναρκτήρια ομιλία της συνόδου ο Κουβανός πρόεδρος Ραούλ Κάστρο προσέφερε στον Μαδούρο «την ισχυρή και απόλυτη στήριξή του» και κατήγγειλε την «ιμπεριαλιστική αντεπίθεση» ενάντια στις προοδευτικές κυβερνήσεις σε όλη την Λατινική Αμερική.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment