PeristeriNews.gr
Οικονομία

Έκκληση από 28 επιχειρήσεις μαζικής εστίασης


Στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Έκκληση στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, να μην προχωρήσει στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση, απευθύνουν με ανοικτή επιστολή που δημοσιεύεται στον σημερινό Τύπο 28 επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης.

Στην επιστολή τονίζονται τα εξής:

«Προς κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Εκφράζουμε τη βαθιά μας αγωνία για το μέλλον της εστίασης στη χώρα μας μετά την απόφασή σας για περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ, ο οποίος σε διάστημα μόλις 3 ετών θα έχει τριπλασιαστεί, από 8% σε 23%. Εσείς ο ίδιος δηλώσατε ότι ένα τέτοιο μέτρο δεν είναι «ούτε δίκαιο, ούτε λογικό». Η εφαρμογή του:

– θα προκαλέσει περαιτέρω συρρίκνωση σε έναν ήδη επιβαρυμένο κλάδο που είναι σε ραγδαία πτώση εδώ και 2 χρόνια
– θα οδηγήσει 120.000 εργαζόμενους στο ταμείο ανεργίας
– θα πλήξει τον τουρισμό μας και θα τον στείλει σε ανταγωνιστικούς προορισμούς με μονοψήφιο ΦΠΑ εστίασης (Τουρκία 8%, Ισπανία 8%)
– δεν θα αποφέρει στο Κράτος τα προσδοκώμενα έσοδα λόγω της δραματικής μείωσης της κατανάλωσης που θα επιφέρει.

Το μέτρο αυτό πλήττει την Ελλάδα, τον Έλληνα πολίτη, τον Έλληνα εργαζόμενο. Είναι μέτρο αντιεπιχειρηματικό, αναποτελεσματικό και αντικοινωνικό.

Κ. Υπουργέ,

Υπάρχει άλλος δρόμος. Υπάρχει λύση.

Μειώστε το ΦΠΑ στην εστίαση σε μονοψήφιο συντελεστή.

Αυτό θα δημιουργήσει ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, αύξηση της κατανάλωσης και κατά συνέπεια αύξηση των κρατικών εσόδων.
– Η Γαλλία μείωση το ΦΠΑ στην εστίαση από 19,5% σε 5,5% και πέτυχε ανάπτυξη του κλάδου και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
– Η Ιρλανδία, μια χώρα που βρίσκεται επίσης υπό την εποπτεία του ΔΝΤ, προχώρησε σε μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση κατά 30% από 13% σε 9%.

Κ. Υπουργέ,

Σας ζητάμε να μην προχωρήσετε σε ένα μέτρο άδικο και παράλογο, που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσει κι άλλες επιχειρήσεις σε λουκέτα. Σας ζητάμε να μην διώξετε τον τουρισμό μας, να μην δημιουργήσετε νέους ανέργους.

Σας ζητάμε να σταθείτε δίπλα στις ελληνικές επιχειρήσεις, να τις βοηθήσετε να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν ώστε να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας».

Η επιστολή υπογράφεται από τις εταιρείες: Απολλώνιο, Βενέτης, Γευσιπλοϊα, Γρηγόρης Μικρογεύματα, Πίτα Πάν, Autogrill, Benvenuto, Coffee Time, Costa Coffee, Domino’s Pizza, Everest, Flocafe, Gloria Jean’s, Goody’s, KFC, La Pasteria, L’Artigiano, McDonald’s, Olympic Catering, Olympus Plaza, Palmie Bistro, Papagallino, Pizza Fan, Pizza Hut, Roma Pizza, Simply Burger, Friday’s και Zonars.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment