PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Έκθεση Φωτογραφίας στο Περιστέρι – Αξίζει να την επισκεφθείτε


Μια εξαιρετική έκθεση φωτογραφίας στο Περιστέρι και συγκεκριμένα στο Άλσος διοργανώνεται αυτές τις μέρες και τραβάει τα βλέμματα.

Απλοί συμπολίτες μας που συμμετέχουν στο Δημοτικό Εργαστήρι Φωτογραφίας παρουσιάζουν, όπως κάθε χρόνο, τα έργα τους.

Μέσα από τους φωτογραφικούς φακούς τους βλέπουμε στιγμές μέσα από τη ζωή αλλά και εμπνευσμένα κλικ που αποτυπώνουν μια εικόνα που την ακολουθούν 1000 λέξεις όπως λέει και μια σχετική παροιμία.

Στην έκθεση συναντάμε ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες που προδιαθέτουν τον επισκέπτη στο εύρος των θεμάτων που θα βρει. Όπως είναι γνωστό το ασπρόμαυρο παραπέμπει σε μια ιδιαίτερη «καλλιτεχνικότητα», στο παλιό και διαχρονικό που ξεφεύγει από την καθημερινότητα της σύγχρονης εποχής.

Εικόνες του δρόμου, άνθρωποι και ζώα ακόμα και εικόνες από το εξωτερικό μας εντυπωσιάζουν μέσα από την οπτική του φωτογράφου.

Ο χώρος του Άλσους προτιμήθηκε τη φετινή χρονιά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια όσων θελήσουν να δουν από κοντά την έκθεση.

Ίσως η επιλογή του χώρου να ήταν ιδανική επιλογή αφού η μεγάλη επισκεψιμότητα του Άλσους δίνει τη δυνατότητα να περάσουν από την έκθεση περισσότεροι πολίτες σε αντίθεση με την αίθουσα εκθέσεων του Δημαρχείου.

Η εξαιρετική έκθεση έχει ελεύθερη είσοδο και θα βρίσκεται στο Άλσος Περιστερίου μέχρι τις 19 Ιουλίου 2020 και ώρες 20:00 – 23:00.

Άλλωστε η επιβράβευση των προσπαθειών των συμπολιτών μας είναι ο θαυμασμός των έργων τους από τον κόσμο και έτσι θα συνεχίζεται η προσπάθεια αυτών των εργαστηρίων όπως της φωτογραφίας, της κινηματογραφίας, της ζωγραφικής κ.α.

Λίγα λόγια για το Δημοτικό Εργαστήρι Φωτογραφίας του Δήμου Περιστερίου

Η φωτογραφική ομάδα του Δήμου Περιστερίου λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Δήμου στο Λόφο Αξιωματικών στην οδό Μαραθωνοκάμπου & Αβέρωφ.

Μαθήματα γίνονται δυο φορές τη βδομάδα κατά την περίοδο που ανακοινώνεται από το Δήμο Περιστερίου.

Σύμφωνα με το site του Δήμου τα μαθήματα έχουν ως στόχο την ενασχόληση με την καλλιτεχνική φωτογραφία ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα “τέχνης” και αγάπης για την καλή φωτογραφία.

Ο χώρος στο Λόφο εκτός από αίθουσα προβολής διαθέτει και σκοτεινό θάλαμο πλήρως εξοπλισμένο για εμφανίσεις φιλμ και εκτυπώσεις σε χαρτί.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε στο τηλέφωνο 2105770914 (καθημερινά 9π.μ.-2μ.μ./Δευτέρα & Τετάρτη 5-8μ.μ.).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment