PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έκθεση με άγνωστα έργα του Οδυσσέα Ελύτη!


Έκθεση με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.

Έκθεση με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Σεπτεμβρίου έως και τις 27 Οκτωβρίου, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη με τίτλο «Ο κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη: Ποίηση και ζωγραφική».

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να δουν έργα του ίδιου του Οδυσσέα Ελύτη, καθώς και σημαντικά έργα σπουδαίων ζωγράφων για τα οποία έγραψε αισθητικά δοκίμια. Με πολλούς από αυτούς υπήρξε φίλος και τα έργα ήταν εμπνευσμένα από την ποίησή του. Περισσότερα μάλιστα από αυτά να είναι φτιαγμένα ειδικά για την έκθεση.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα: ευφάνταστα κολάζ, τέμπερες και υδατογραφίες, μικρών διαστάσεων, καθώς και χειρόγραφα βιβλία του Οδυσσέα Ελύτη, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό!

Ο Οδυσσέας Ελύτης συγκεκριμένα γράφει για τον Πικάσο που τον γνώρισε από κοντά στη Γαλλία: «Ήταν σχεδόν σαν αρχαίος Έλληνας, μισόγυμνος, γεροδεμένος και ηλιοκαμένος. Κυκλοφορούσε με ένα βρακί, ζωγράφιζε και κατέβαινε στο Golfe -Juan για μπάνιο και έτρωγε τον περίδρομο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment