PeristeriNews.gr
Διεθνή

Έκανε την φιέστα – ντροπή στην Αγιά Σοφιά ο Ερντογάν


Χιλιάδες πιστοί συμμετείχαν σήμερα, παρουσία του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στην πρώτη προσευχή, εντός και πέριξ της Αγίας Σοφίας, από την μετατροπή της σε τζαμί.

Με ύφος σουλτάνου ο Ερντογάν στην Αγία Σοφία

Λίγα λεπτά μετά τις δώδεκα το μεσημέρι, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνοδευόμενος από τους πλέον υψηλόβαθμους υπουργούς του, μπήκαν στην Αγία Σοφία φορώντας λευκές μάσκες για την προστασία τους από τον Covid-19, επευφημούμενος από τη «λαοθάλασσα» που είχε συρρεύσει έξω από την Μεγάλη Εκκλησία. Με ύφος σουλτάνου πήρε τη θέση του στην πρώτη σειρά και γονάτισε πάνω σε γαλάζια χαλιά κατά την έναρξη μιας τελετής που σημαδεύει την επιστροφή της μουσουλμανικής λατρείας στο μνημείο.

Η τελετή ξεκίνησε με ανάγνωση στίχων του κορανίου από τον Ερντογάν, ενώ στην συνέχεια ακούστηκε το κάλεσμα για προσευχή από τους τέσσερις μιναρέδες που βρίσκονται γύρω από τον ναό.

Πλήθος αστυνομικών ήταν παρόντες σε όλη την περιοχή για να διατηρηθεί η ασφάλεια και οι πιστοί μουσουλμάνοι προσκυνητές έμπαιναν στην Αγία Σοφία φορώντας μάσκες προσώπου ή κάθονταν έξω σε χαλιά προσευχής στην πλατεία Sultanahmet.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού λήφθησαν μέτρα, καθώς υπάρχουν πέντε διαφορετικοί ανοιχτοί χώροι για τους προσκυνητές για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ενώ θα γίνεται έλεγχος σε 11 διαφορετικά σημεία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment