PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Άστραψαν τα φλας για τη Νάταλι Πόρτμαν


Η ταινία «Jackie» του Πάμπλο Λαραΐν έκανε την λαμπερή της πρεμιέρα στο 73ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Το βιογραφικό δράμα για την πιο διάσημη Πρώτη Κυρία της αμερικανικής ιστορίας και η ματιά του Χιλιανού σκηνοθέτη στη Τζάκι Κένεντι – Ωνάση κέρδισαν κοινό και κριτικούς, ενώ η Νάταλι Πόρτμαν, εντυπωσίασε με την ερμηνεία της καθώς και το πέρασμά της από το κόκκινο χαλί της Μόστρας.

Η ταινία «Jackie» είναι ένα πρότζεκτ, το οποίο ξεκίνησε το 2010, ως κοινή επιθυμία των Ντάρεν Αρονόφσκι και της τότε συζύγου του, Ρέιτσελ Βάις. Ο χωρισμός τους, όμως, συντέλεσε στη ματαίωση της ταινίας.

Δύο χρόνια αργότερα, η Fox Searchlight αναζήτησε νέα ηθοποιό, για να πρωταγωνιστήσει, επιλέγοντας τη Νάταλι Πόρτμαν και ελπίζοντας πως αυτό θα ήταν αρκετό, για να φέρει πίσω τον Ντάρεν Αρονόφσκι (λόγω της επαγγελματικής του σχέσης με την Πόρτμαν στον «Μαύρο Κύκνο»).

Πέντε χρόνια μετά, ο Αρονόφσκι παραμένει στη θέση του παραγωγού, τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Πάμπλο Λαραΐν του «No» και η Νάταλι Πόρτμαν (Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στον «Μαύρο Κύκνο») ενσάρκωσε την Τζάκι Κένεντι.

Αρχικά, το σενάριο είχε γραφτεί για μια μίνι σειρά του HBO, που θα εξιστορούσε τις τέσσερις μέρες μεταξύ της δολοφονίας του Τζον Φ. Κένεντι και της κηδείας του, αποτυπώνοντας στην οθόνη την πιο δύσκολη και πιο ευαίσθητη περίοδο στη ζωή της Τζάκι. Μια ταινία που μπορεί να ήταν ιδανική για τον Αρονόφσκι, αλλά και για την Πόρτμαν, η οποία, τα τελευταία χρόνια, έχει πρωταγωνιστήσει μόνο στο «Thor», αλλά έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε απαιτητικούς ρόλους και να προσδώσει χαρακτήρα ακόμα και σε σημαντικές προσωπικότητες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Η ημέρα των ερωτευμένων σε ένα βίντεο της Φίνος Φιλμ

Peristeri News

Leave a Comment