PeristeriNews.gr
Καιρός

Άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες


Άστατος ο καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά, τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Σχετική βελτίωση του καιρού το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση, θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές καθώς και τις μεσημβρινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά από νωρίς το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες στις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Θεσσαλία. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες τις πρωινές ώρες και στην Κρήτη τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Άστατος με τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι τις μεσημβρινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

 

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Καιρός: Στα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στη Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες και την Κρήτη και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, το βράδυ όμως ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Στα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.

Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα παρά την μικρή άνοδο που θα σημειώσει ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Peristeri News

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Peristeri News

Κυρίως ηλιοφάνεια και σύννεφα

Peristeri News

Leave a Comment