PeristeriNews.gr
Διεθνή

Άσαντ: Η Συρία δεν είναι «λίπασμα» του Ισλαμικού Κράτος


Η Συρία δεν είναι «λίπασμα» για το Ισλαμικό Κράτος δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, σε συνέντευξή του στο ιταλικό εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο Rai, ενώ κατηγόρησε τις χώρες της Δύσης ότι ευθύνονται για τη γέννησή της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

«Μπορώ να σας πω ότι το Ι.Κ. δεν έχει φυσικό εκκολαπτήριο, κοινωνικό εκκολαπτήριο στο εσωτερικό της Συρίας», τόνισε ο Άσαντ. Επέμεινε στο γεγονός ότι τζιχαντιστές που έχουν εκπαιδευτεί στη Συρία για να πραγματοποιούν επιθέσεις στο Παρίσι και αλλού, μπορούν να δρουν με τον τρόπο αυτό χάρη στην «υποστήριξη των Τούρκων, των Σαουδαράβων και πολιτών του Κατάρ, και φυσικά χάρη στην πολιτική της Δύσης που έχει υποστηρίξει τους τρομοκράτες ποικιλοτρόπως».

Το Ι.Κ. «δεν ξεκίνησε από τη Συρία, ξεκίνησε στο Ιράκ και πρωτύτερα από το Αφγανιστάν» ανέφερε ο Άσαντ, επικαλούμενος μια φράση του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Τόνι Μπλερ ότι «ο πόλεμος στο Ιράκ συνέβαλε στη δημιουργία του Ι.Κ.». «Η παραδοχή του αυτή είναι η πιο σημαντική απόδειξη», πρόσθεσε.

Ο Άσαντ σημείωσε στη συνέντευξή του ότι δεν μπορεί να υπάρχει χρονοδιάγραμμα μετάβασης που να προβλέπει εκλογές στη Συρία όσο περιοχές της χώρας ελέγχονται από τους αντάρτες. «Το χρονοδιάγραμμα αυτό θα μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή μόλις θα έχουμε αρχίσει να νικάμε την τρομοκρατία. Δεν μπορείτε να αποσπάσετε τίποτε πολιτικά, όσο έχετε τρομοκράτες που καταλαμβάνουν πολλές περιοχές στη Συρία», είπε. Μόλις διευθετηθεί η κατάσταση, «1,5 έως 2 χρόνια αρκούν για μια μετάβαση», συμπλήρωσε.

https://www.youtube.com/watch?v=UUm_Q6A4oEw

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment