PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Άρχισε το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα


Μία φλόγα ανάβει, η Ολυμπιακή Φλόγα, ένα μήνυμα ξεκινά, μια ελπίδα γεννιέται για παγκόσμια ειρήνη και συναδέλφωση.

Με αφετηρία τον Ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και τα χέρια της πρωθιέρειας Κατερίνας Λέχου, η ανθρωπότητα καλείται να επαναπροσδιορίσει τις πανανθρώπινες αξίες καλούμενη συνάμα, να απαιτήσει την πραγμάτωσή τους.

Η Ολυμπιακή Φλόγα αρχίζει το ταξίδι της στη μακρινή Βραζιλία και συγκεκριμένα στο Ρίο ντε Ζανέιρο, την πόλη που φιλοξενεί τους 31ους Ολυμπιακούς αγώνες, 120 χρόνια από την αναβίωσή τους, στέλνοντας παράλληλα ένα ισχυρό μήνυμα ειρήνης, ένα κάλεσμα για παγκόσμια συναδέλφωση.

Ένα μήνυμα που ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ επισήμανε κατά την τελετή υπογραφής της Διακήρυξης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Η φλόγα ταξιδεύει επί επτά ημέρες στην Ελλάδα, με πρώτο λαμπαδηδρόμο τον Έλλημα παγκόσμιο πρωταθλητή γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια και φθάνει στις 27 Απριλίου στο Παναθηναϊκό στάδιο όπου σε ειδική τελετή παραδίδεται σε αντιπροσωπεία της διοργανώτριας χώρας.

Από την Ελλάδα το παγκόσμιο μήνυμα της ειρήνης, της συναδέλφωσης, της αλληλεγγύης, εκπέμπεται στην Οικουμένη, με τελικό προορισμό τη Βραζιλία, όπου θα φτάσει στις 3 Μαΐου. Μετά από 100 ημέρες λαμπαδηδρομίας σε 500 πόλεις και χωριά της χώρας από 12.000 λαμπαδηδρόμους, η Φλόγα θα φτάσει στο Ρίο ντε Ζανέριο στις 5 Αυγούστου, στην τελετή έναρξης των Αγώνων.

Ο χαιρετισμός του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, έκανε λόγο για “σπάνιες στιγμές όπου γεφυρώνεται το παρελθόν με το μέλλον της ανθρωπότητας”. “Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ένωσαν διαφορετικές ελληνικές πόλεις-κράτη με την άμιλλα και τον εορτασμό του αθλητισμού κάθε τέσσερα χρόνια. Ο κόσμος ετοιμάζεται να συρρεύσει στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, για να γιορτάσει τους ΧΧΧΙ Ολυμπιακούς Αγώνες, υπενθυμίζοντας τη δύναμη του αθλητισμού να ενώνει τους ανθρώπους. Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής σε αυτήν την κληρονομιά και τιμούμε το δώρο των αρχαίων Ελλήνων στην ανθρωπότητα. Σήμερα, όπως και τότε, οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα μήνυμα ελπίδας και ειρήνης”, σημείωσε μεταξύ άλλων.

“Είθε η σημερινή Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας να γίνει μία ακόμα υπενθύμιση σε όλους να στηρίξουμε το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων και να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο μέσα από τον αθλητισμό. Όπως οι αγνές αχτίδες του ήλιου θα ανάψουν σήμερα τη Φλόγα, η ελπίδα μου είναι ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα εμπνεύσουν τα έθνη του κόσμου με το πνεύμα της ανεκτικότητας, της αλληλεγγύης και της ειρήνης”.

Ο χαιρετισμός του προέδρου της ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, σημείωσε από την πλευρά του: “Αυτή η Φλόγα είναι ο ομφάλιος λώρος των αγώνων της αρχαιότητας με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες και ο αποστολέας μηνυμάτων από την αρχαία εποχή, μηνυμάτων που παραμένουν επίκαιρα και σήμερα. Στα χιλιάδες χρόνια στην πορεία της ανθρωπότητας, αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι η απήχηση του αθλητισμού και οι διαχρονικές αξίες του Ολυμπισμού”.

“Οι αξίες αυτές υπερβαίνουν τους ανθρώπους, την ιστορία τους και τα σύνορα των κρατών και που στις ημέρες μας, έχουν μεγαλύτερη σημασία, ιδιαίτερα στους νέους, που αποτελούν την ελπίδα μας και στους οποίους εσείς απευθύνεσθε αγαπητέ Πρόεδρε της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, με την ανανέωση του Ολυμπιακού κινήματος μέσω της Ατζέντας 2020”.

“Αν αφήσετε το βλέμμα σας να περιπλανηθεί στο αρχαίο στάδιο και το μυαλό σας να ταξιδέψει στην εποχή εκείνη, ίσως να συναντήσετε τον Κόροιβο από την Ηλεία, τον Διαγόρα τον Ρόδιο, τον Μίλωνα από τον Κρότωνα και πολλούς άλλους σπουδαίους Ολυμπιονίκες που έτρεχαν ή πάλευαν για ένα στεφάνι ελιάς, τον περίφημο Κότινο. Οι νικητές θα γίνονταν Αθάνατοι μέσα από τα ποιήματα που μίλαγαν για εκείνους και από τα αγάλματα που θα λαξευόντουσαν προς τιμήν τους”.

“Αυτή τη βαριά και πολύτιμη κληρονομιά από την αρχαιότητα, μεταφέρει η Ολυμπιακή Φλόγα στην σύγχρονη εποχή μας, στέλνοντας παράλληλα μηνύματα φιλίας, ειρήνης μεταξύ των λαών, υπενθυμίζοντας στους ανθρώπους τις αιώνιες αξίες του Ολυμπιακού κινήματος που όλοι μοιραζόμαστε. Ειδικά τώρα με τις συνθήκες που επικρατούν παγκοσμίως, υπάρχει άμεση ανάγκη να γκρεμίσουμε τους τοίχους που μας χωρίζουν και να χτίσουμε γέφυρες που θα ενώσουν τους λαούς σε μια ειρηνική συνύπαρξη”, σημείωσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment