PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Άρχισε ο καθαρισμός ρεμάτων στη Δυτική Αθήνα


Στα πλαίσια της μέριμνας για την πολιτική προστασία και ενόψει της φθινοπωρινής περιόδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας, Σπύρος Τζόκας, ζήτησε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας να εκτελέσουν εργασίες καθαρισμού του ρέματος της Εσχατιάς κατά το τμήμα που ανήκει στον τομέα της Δυτικής Αθήνας.

Πρόκειται για ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο, καθώς αποτελεί το τελευταίο ανοιχτό τμήμα του ρέματος και την είσοδο του κλειστού πλέον αγωγού. Το ρέμα ήταν γεμάτο από ογκώδη απορρίμματα και φερτά υλικά που δημιουργούσαν εμπόδια στην ομαλή ροή του νερού, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας σε ενδεχόμενα έντονα φαινόμενα. Επιπλέον τα υλικά αυτά ανέκοπταν την ροή του νερού που κατευθυνόταν στο Πάρκο Τρίτση.

Τα έργα καθαρισμού και διευθέτησης της κοίτης του ρέματος ξεκίνησαν την Παρασκευή 25 Αυγούστου και τα επόπτευσε με επίσκεψή του την ίδια μέρα ο Αντιπεριφερειάρχης.

Μετά την επίσκεψη δήλωσε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Τέλος σημείωσε ότι με την ολοκλήρωση των έργων που αναμένεται σε λίγες ημέρες θα αποκατασταθεί και πάλι η υδροδότηση του Πάρκου Τρίτση, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγεται ένας σημαντικός κίνδυνος για δημιουργία πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment