PeristeriNews.gr
Πολιτική

Άρχισε με ένταση η δίκη των «Πυρήνων»


Με ένταση μεταξύ των κατηγορούμενων και της έδρας, άρχισε σήμερα το πρωί, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη των εννέα κατηγορούμενων που κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς”.

Με ένταση μεταξύ των κατηγορούμενων και της έδρας, άρχισε σήμερα το πρωί, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που συνεδριάζει στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, η δίκη των εννέα κατηγορούμενων -από τους συνολικά δεκατρείς- που κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς”.

Αφού το Δικαστήριο εκφώνησε τα ονόματα των έξι προσωρινά κρατούμενων και των τριών ελεύθερων, με όρους κατηγορουμένων, ζήτησε να πάρει το λόγο ένας εξ αυτών, ο Παναγιώτης Μασούρας.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι επιθυμούν να εξασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της δίκης και να μην καταγράφονται στην είσοδο τα στοιχεία των “συντρόφων τους”.

Η έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης έρχεται σε ένα εξαιρετικά φορτισμένο κλίμα και υπό το βάρος των απειλών που εκτόξευσε η οργάνωση στην προκήρυξη με την οποία ανέλαβε το πρόσφατο χτύπημα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο.

Η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, που θα τηρούνται εντός και εκτός δικαστικής αίθουσας, και έχει προβεί ήδη στον σχεδιασμό για τη μετακίνηση των δικαστών, που έχουν κληρωθεί να μετέχουν στη σύνθεση του δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

Leave a Comment