PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Άρτα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση ομηρείας Πακιστανών για λύτρα


Δεκατέσσερις αλλοδαπούς οι οποίοι βρίσκονταν σε κατάσταση ομηρίας στην Άρτα εντόπισε και απελευθέρωσε έπειτα από μεγάλη και συντονισμένη επιχείρηση η Αστυνομία, συλλαμβάνοντας επτά Πακιστανούς (ηλικίας από 21 έως 46 ετών) και έναν 66χρονο Έλληνα ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, καθώς είναι ο ιδιοκτήτης ενός παλιού πτηνοτροφείου όπου τους κρατούσαν παράνομα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κύκλωμα κρατούσε φυλακισμένους 14 Πακιστανούς με την άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας, μέχρι να καταβληθούν χρηματικά ποσά για την απελευθέρωσή τους.

Από την έρευνα της ΕΛΑΣ προέκυψε ότι οι αλλοδαποί κατέβαλαν χρηματικά ποσά σε μέλη του κυκλώματος για την παράνομη μεταφορά τους από το Πακιστάν στην Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια κρατούνταν με τη χρήση βίας, προκειμένου συγγενικά τους πρόσωπα να τους αποστείλουν επιπλέον χρήματα, τα οποία κυμαίνονταν από 1.500 ως 10.000 ευρώ, και θα παρέδιδαν στο κύκλωμα, για την απελευθέρωσή τους.

Μετά την ιατροδικαστική εξέταση φαίνεται πως οι παθόντες, κατά την κράτησή τους, υπέστησαν βαριές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες από τα μέλη του κυκλώματος.

Παράλληλα, οι δράστες τους είχαν αφαιρέσει χρήματα, τιμαλφή και κινητά τηλέφωνα που είχαν στην κατοχή τους.

Στις εγκαταστάσεις της παλιάς επιχείρησης και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πιστόλι μάρκας zoraki, γεμιστήρας με δέκα φυσίγγια των 9 mm, μαχαίρι και σουγιάς, κοσμήματα ,Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οι δράστες χρησιμοποιούσαν για την απομάκρυνση των θυμάτων από την εγκατάσταση κατά την απελευθέρωσή τους, το χρηματικό ποσό των 1.009,4 ευρώ, 30 ρουπίες Πακιστάν, 100 λίρες Τουρκίας και 1 Ριάλ Σαουδικής Αραβίας, πλήθος κινητών τηλεφώνων και διάφορα έγγραφα.

Στις οικίες των φερόμενων αρχηγικών μελών του κυκλώματος στην Ανέζα Άρτας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος για τις παράνομες δραστηριότητες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment