PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Άνοιξη στο Περιστέρι των πολλών επιλογών


Τα «ΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑ» περπάτησαν στη μεγαλύτερη πόλη της Δυτικής Αθήνας και ανακάλυψαν τις πολλές και εξαιρετικές επιλογές που προσφέρει το Περιστέρι σε επισκέπτες και κατοίκους.

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια οι τρείς σταθμοί Μετρό και η συνεχής ανάπτυξη στο Περιστέρι έχουν βοηθήσει το μητροπολιτικό Δήμο στα Δυτικά να κάνει βήματα προόδου και να προσελκύσει κόσμο από πολλά σημεία της Αττικής.

Τα «ΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑ» με τη βοήθεια του Μετρό και των αστικών συγκοινωνιών επισκέφθηκαν δέκα μέρη στο Περιστέρι και σας τα παρουσιάζουν.

Πεζόδρομος Εθνικής Αντιστάσεως

anoixh_0802

Ίσως ο πιο εμπορικός δρόμος στη Δυτική Αθήνα. Θα συναντήσεις εκεί από μαγαζιά μεγάλων εταιρειών μέχρι και πιο συνοικιακά μαγαζιά με χαμηλές τιμές. Το προσωπικό σε όλα τα μαγαζιά είναι ευχάριστό και ο πεζόδρομος αποτελεί ένα υπαίθριο εμπορικό κέντρο αφού σε απόσταση λίγων μέτρων συναντάς ότι θες να αγοράσεις. Από τα Καφεκοπτεία Λουμίδη με τους καφέδες μέχρι το Πλαίσιο και τα Public με τα ηλεκτρονικά. Και από τα Pull & Bear και τον Μητρόπουλο μέχρι τη Nike και την ADIDAS. Όλα τα μεγάλα brands έχουν τη θέση τους εκεί.

Οδός Αιμιλίου Βεάκη

anoixh_0803

Το σημείο σταθμός για τη διασκέδαση της νεολαίας και όχι μόνο στη Δυτική Αθήνα. Η Αιμιλίου Βεάκη έχει δεκάδες μαγαζιά καφέ, φαγητού και ποτού συγκεντρώνοντας καθημερινά ένα μεγάλο πλήθος νέων ανθρώπων αφού αποτελεί πλέον επιτυχημένο σημείο διασκέδασης. Οι χιλιάδες επισκέπτες που βρίσκονται καθημερινά εκεί δείχνουν ότι η Βεάκη έχει χτίσει το όνομα της και έχει κόσμο όχι μόνο από το Περιστέρι και τα Δυτικά αλλά και από άλλες περιοχές της Αττικής μέσω του σταθμού Μετρό «Περιστέρι».

Άλσος Περιστερίου

anoixh_0804

Ο top προορισμός στα Δυτικά για τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες. Η εύκολη πρόσβαση μέσω του σταθμού Μετρό «Ανθούπολη» βοηθάει εκατοντάδες πολίτες να το επισκέπτονται καθημερινά από όλη την Αθήνα. Τα Σαββατοκύριακα στο Άλσος γίνεται ένα μικρός πανικός αφού κατακλύζεται από κόσμο που θέλει να ξεσκάσει, να πιεί τον καφέ του και να διασκεδάσει με το παιδί του στη μεγάλη παιδική χαρά, το υπαίθριο γυμναστήριο και το ποδηλατοδρόμιο. Μια πραγματική όαση στην πόλη.

1η παιδική χαρά Περιστερίου

anoixh_0805

Ομοίως με το Άλσος και η Α’ Παιδική χαρά αποτελεί σημείο προορισμού τους ζεστούς μήνες του χρόνου. Είναι ένας από τους ομορφότερους χώρους της Αττικής και σε αυτό συμβάλλουν τα δύο τεράστια σιντριβάνια που σε υποδέχονται στο χώρο. Καθημερινά γεμίζει με χαρούμενες παιδικές φωνές στο χώρο της παιδικής χαράς και αποτελεί έναν όμορφο, ασφαλή και καθαρό χώρο.

Νέο κολυμβητήριο Λόφου Αξιωματικών

anoixh_0806

Πως και πως φαίνεται πως περιμένουν το νέο αθλητικό στολίδι της πόλης όλοι οι κάτοικοι του Περιστερίου. Το νέο υπερσύγχρονο κολυμβητήριο βρίσκεται στη γειτονιά του Λόφου και από την πρώτη όψη προκαλεί θετικές εντυπώσεις. Ένας αθλητικός χώρος που θα απευθύνεται αποκλειστικά στην κοινωνία και θα ανοίξει τις πύλες του στις 20 Ιουνίου. Πρόκειται για το δεύτερο κολυμβητήριο Ολυμπιακών διαστάσεων στην πόλη του Περιστερίου με το έτερο να είναι στην περιοχή της Χωράφας.

Βιοκλιματική ανάπλαση Αγίου Ιεροθέου

anoixh_0807

Μια ανάπλαση που ολοκληρώθηκε πριν από μερικούς μήνες και προκάλεσε θετικά σχόλια από τη γειτονιά του Αγίου Ιεροθέου και τους επισκέπτες. Πραγματοποιήθηκαν εργασίες σε σύνολο έκτασης περίπου 200 στρεμμάτων στις περιοχές του Ιεροθέου, της Χρυσούπολης και της Κηπούπολης με την διαμόρφωση τριών πλατειών, δύο παιδικών χαρών, πράσινων χώρων περιπάτου, καθιστικών, διαπλατύνσεων πεζοδρομίων, τοποθέτηση ψυχρών υλικών κατασκευής, τοποθέτηση γεωεναλλακτών ρύθμισης κλίματος, μετεωρολογικών σταθμών και άλλες πολλές εργασίες που άλλαξαν ριζικά τη γειτονιά.

Ο κήπος του Tennis στην Τσαλαβούτα

anoixh_0808

Σε μια από τις βιομηχανικές περιοχές του Περιστερίου δημιουργείται εδώ και μερικά χρόνια ένα μοναδικό Tennis camp που πρόκειται να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στα δρώμενα του ατομικού σπορ. Ο Δήμος δημιουργεί τον κήπο του Tennis με τέσσερα γήπεδα, πολλά δέντρα, πράσινες διαδρομές και καθιστικά. Σε λίγο καιρό θα αποτελεί προορισμό βόλτας χωρίς οι επισκέπτες να έχουν άμεση σχέση με τις προπονήσεις ή τους αγώνες Tennis.

Πλατεία Αγίου Γεωργίου Κηπούπολη

anoixh_0809

Η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κηπούπολη τον τελευταίο καιρό συγκεντρώνει τα βλέμματα στα θέματα διασκέδασης και γενικότερα μιας καλής πρότασης για τη βόλτα των κατοίκων του Περιστερίου. Ήδη έχουν δημιουργηθεί αρκετές προτάσεις για καφέ, φαγητό και ποτό στα Βόρεια του Περιστερίου και αυτό δεν έχει μείνει κρυφό αφού περνώντας μια βραδινή βόλτα από τα μαγαζιά της πλατείας θα δεις πλήθος κόσμου να διασκεδάζει σε αυτά. Η ανάπτυξη της περιοχής δεν σταματάει στα μαγαζιά διασκέδασης και αυτό γίνεται αμέσως αντιληπτό από κάποιον που θα βρεθεί στην πλατεία Αγίου Γεωργίου με τα δεκάδες διαφορετικά μαγαζιά να συνθέτουν μια καλή αγορά σε συνέχεια βέβαια αυτής του Αγίου Ιεροθέου.

Πάρκο Νέας Ζωής

anoixh_0810

Μια δροσερή όαση στα Βόρεια της πόλης. Το Πάρκο της Νέας Ζωής στο παλιό στρατόπεδο Καραϊσκάκη αποτελεί έναν ακόμα προορισμό περιπάτου και δροσιάς μετά από το Άλσος Περιστερίου. Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής το προτιμούν λόγω απόστασης και κάνουν τη βόλτα τους κυρίως τους ζεστούς μήνες. Διαθέτει και μεγάλη παιδική χαρά για τους μικρότερους επισκέπτες ενώ είναι ασφαλές και για τρέξιμο.

Μπουρνάζι

Για το τέλος αφήσαμε την παλιά δόξα της διασκέδασης στα Δυτικά. Το Μπουρνάζι δεν έχει πλέον τα μαγαζιά που είχε στο παρελθόν αλλά κρατάει ακόμα τους φανατικούς θαυμαστές του. Οι περισσότεροι που το επισκέπτονται σήμερα έχουν στο μυαλό τους μια έξοδο φαγητού και όχι ποτού αφού το πάλαι ποτέ σημείο αναφοράς έχει μετατραπεί σε προορισμό φαγητού. Δεκάδες μαγαζιά για φαγητό, από μεζεδοπωλεία και ταβέρνες μέχρι ψαράδικα και κινέζικα. Πάντως παραμένουν και οι σταθερές αξίες για ποτό και νυχτερινή διασκέδαση μέχρι αργά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment