PeristeriNews.gr
Οικονομία

Άνοδος στα χρηματιστήρια


Οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωσαν στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης εκ νέου άνοδο σε αντιστοιχία με την κυρίαρχη τάση στα δυτικοευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωσαν στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης εκ νέου άνοδο σε αντιστοιχία με την κυρίαρχη τάση στα δυτικοευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με φόντο την αισιοδοξία μεγάλης μερίδας επενδυτών ότι “θα επιλυθεί στην ευρωζώνη η κρίση χρέους”.

Λίγο πριν από τις 18:00 (ώρα Ελλάδας) στη Νέα Υόρκη ο βιομηχανικός Ντάου Τζόουνς σημείωνε άνοδο σε σύγκριση με χθες Δευτέρα 2,27% στηριζόμενος από τη βελτίωση του αμερικανικού δείκτη για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και μερικά ελπιδοφόρα νέα από το χώρο της βιομηχανίας των ΗΠΑ.

Στα δυτικοευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα κέρδη έως την ανωτέρω ώρα (κοντινή με τα “κλεισίματα”) είναι σήμερα ακόμα μεγαλύτερα, καθώς μια πλειοψηφία επενδυτών πιστώνει την πληροφορία ότι “έχει ετοιμαστεί ένα τολμηρό νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση στην ευρωζώνη της κρίσης χρέους”.

Μάλιστα, ο σύνθετος δείκτης Eurostoxx 600 σημείωνε την ίδια ώρα ημερήσια κέρδη σε ποσοστό 3,7% κι άγγιζε τις 230 μονάδες. Ειδικά στο Παρίσι και στη Φρανκφούρτη, τις δύο ισχυρές οικονομίες της ευρωζώνης, οι βασικοί δείκτες CAC40 και DAX30 είχαν σήμερα κέρδη περίπου 5%.

Άνοδος για ευρώ και χρυσό

Παράλληλα, ανατιμάται στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος το ευρώ, σε ποσοστό τουλάχιστον 0,8%. Έτσι, η διμερής ισοτιμία διαμορφώνεται σήμερα στο 1,3636 αμερικανικό δολάριο το ευρώ.

Εξάλλου η ουγκιά του χρυσού αποτιμάται σήμερα στα 1.662 δολάρια ΗΠΑ, με ημερήσια άνοδο 2%.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Dow Jones Newswires και αναλυτών που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο, εσχάτως σημαντικά κεφάλαια έχουν μεταναστεύσει από την αγορά αυτήν στη συναλλαγματική και επανατοποθετηθεί στο αμερικανικό δολάριο.

Η σημερινή ισοτιμία είναι περίπου 13% κατώτερη εκείνης των 1.900 δολαρίων η ουγκιά, στην οποία βρισκόταν το πολύτιμο μέταλλο τον περασμένο μήνα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment