PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Άμεση λειτουργία των νέων σταθμών Μετρό


Ζήτησε ο Δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης από την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α.Ε. Χρ. Τσίτουρα κατά την παράδοση της νέας κεντρικής πλατείας της πόλης

Την άμεση λειτουργία των νέων σταθμών Μετρό «Περιστέρι» και «Ανθούπολη» ζήτησε ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης από τον Πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α.Ε. Χρήστο Τσίτουρα και την Κυβέρνηση.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου κατά την επίσημη παράδοση της πλατείας Δημοκρατίας στις 29 Δεκεμβρίου 2010 υπογράμμισε το μείζον κοινωνικό πρόβλημα, που προκαλεί στους εκατοντάδες χιλιάδες Περιστεριώτες η εμπλοκή της Siemens στη λειτουργία των νέων σταθμών.

Κατά την επιθεώρηση των εργασιών κατασκευής από τους κ.κ. Παχατουρίδη και Τσίτουρα διαπιστώθηκε και επίσημα ότι οι σταθμοί Μετρό βρίσκονται στο τελικό στάδιο της αποπεράτωσης.

Μάλιστα, ο σταθμός «Περιστέρι» θα είναι ο πιο σύγχρονος που έχει κατασκευαστεί στο Λεκανοπέδιο, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το μεγάλο γυάλινο θόλο, που επιτρέπει στο φυσικό φως να προσεγγίσει τα δύο επίπεδά του.

Η νέα ενοποιημένη πλατεία (κατά το παρελθόν ήταν δύο πλατείες που τέμνονταν από τη Λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη), που οραματίστηκε ο κ. Παχατουρίδης και ολοκληρώθηκε σήμερα, καλύπτει μια έκταση 9 στρεμμάτων με χώρους πρασίνου και κοσμείται από την καλλιτεχνική δημιουργία «Η Συνάντηση» του γνωστού γλύπτη Βαγγέλη Μουστάκα.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το εργοτάξιο στη νέα πλατεία «Λουτρών» και ενημερώθηκαν από το γνωστό γλύπτη Κώστα Βαρώτσο για το σημαντικό του έργο, που θα κοσμεί την πόλη μας.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Περιστερίου ευχαρίστησε την Αττικό Μετρό Α.Ε. για τη συμβολή της στην ουσιαστική αναβάθμιση της πόλης, τόσο με την κατασκευή των Σταθμών «Άγιος Αντώνιος», «Περιστέρι» και «Ανθούπολη», όσο και με τις σημαντικές αναπλάσεις κατά μήκος της γραμμής του Μετρό.

Στην παράδοση της νέας κεντρικής πλατείας παρέστησαν, ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μ. Τσιώτα – Μάρκου, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στελέχη της Αττικό Μετρό Α.Ε. κ.α.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment