PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Άμεση η αντίδραση του Δήμου Ιλίου λίγα λεπτά μετά το σεισμό


Σε ετοιμότητα βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου Ιλίου, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε, σήμερα Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, στις 14:13, 19 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας.

Η αντίδραση των υπηρεσιών του Δήμου ήταν άμεση ενώ, με απόφαση του Δημάρχου Νίκου Ζενέτου, ορίστηκαν εννέα (9) κλιμάκια ελέγχου Μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας τα οποία πραγματοποιούν αυτοψίες σε οικίες και καταστήματα, ανταποκρινόμενα άμεσα σε σχετικά αιτήματα πολιτών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των, μέχρι στιγμής, ελέγχων, υπάρχουν μόνο μικρές ρηγματώσεις σε μεμονωμένες οικίες ενώ σε 2 καταστήματα σημειώθηκε θραύση υαλοπινάκων.  Επίσης, ομαλά και χωρίς προβλήματα, εκκενώθηκαν νωρίτερα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου ενώ κλιμάκιο με μηχανικούς πραγματοποίησε αυτοψία σε όλα τα δημοτικά κτήρια, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Ο Δήμαρχος Ιλίου συμμετείχε, εξάλλου, σε έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών, με θέμα «Εκτίμηση της κατάστασης, πιθανές δράσεις αρωγής των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών»,  το οποίο ενημέρωσε για τις ενέργειες στις οποίες προέβη ο Δήμος και τα αποτελέσματά τους.

Παράλληλα και, από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος και τους διοικητές των αστυνομικών τμημάτων του Δήμου, από τους οποίους ενημερώνεται για τυχόν προβλήματα.

Υπενθυμίζεται, ότι το Δημαρχείο Ιλίου (Κάλχου 48-50) θα παραμείνει ανοιχτό το επόμενο 24ωρο για την εξυπηρέτηση των πολιτών σε ότι χρειαστούν. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 213 2030187 & 210 2691499.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment