PeristeriNews.gr
Αθλητικά

«Άλωσε» το Ιβανώφειο το Περιστέρι


Με εξαιρετική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και πειστική εμφάνιση το Περιστέρι πέτυχε μεγάλη εκτός έδρας νίκη (76-69) επί του Ηρακλή στο «Ιβανώφειο» και ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις του για τη νέα χρονιά.

Με νέο πρόσωπο τον Αϊζάια Κάζινς και με τον Κίνγκσλει Μόουζες να επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα στην θέση του Μάικ Μόρισον, οι «κυανοκίτρινοι» πήραν το θετικό αποτέλεσμα με μεγάλη εμφάνιση στην ρακέτα από τους Γιανίκ Μορέιρα (17 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 1 τάπα) και Κίνγκσλει Μόουζες (9 πόντοι, 7 ριμπάουντ και 4 τάπες).

Πρώτος σκόρερ με μεγαλειώδη εμφάνιση ήταν ο Στίβεν Γκρέι (22 πόντοι με 7/9 σουτ εντός παιδιάς), ενώ ο άνθρωπος που καθόρισε την εξέλιξη του ματς στο φινάλε ήταν ο Γουιλ Χάτσερ, ο οποίος πέτυχε τους 10 από τους 13 συνολικά πόντους του στην τελευταία περίοδο με δυο μεγάλα τρίποντα.

Στο ξεκίνημα του ματς, ο Ηρακλής είχε τον έλεγχο με τους Χάνλαν, Ντέιβις και Οκερεαφόρ να δίνουν τις λύσεις, ενώ Γκρέι, Μορέιρα και Βασιλόπουλος σκόραραν για το Περιστέρι. Ο «Γηραιός» βρέθηκε να προηγείται με 32-23 (στο 16’30”), αλλά με καλές άμυνες οι παίκτες του Νίκου Παπανικολόπουλου έκλεισαν το πρώτο 20λεπτο μειώνοντας σε 38-32.

Στην επανάληψη, η άμυνα αποτέλεσε την βάση πάνω στην οποία μπόρεσε να «χτίσει» μία διαφορά το Περιστέρι και να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού στα χέρια του. Με καλάθια των Γκρέι, Μορέιρα προηγήθηκε με 49-43 (στο 26′), ενώ οι γηπεδούχοι δυσκολεύτηκαν να βρουν διαδρόμους για το καλάθι, το οποίο έκρυψαν Μόουζες και Μορέιρα.

Με δίδυμο στα γκαρντ τους Καράμπελα (έκανε πολύ καλή εμφάνιση) και Χάτσερ, το Περιστέρι έλεγξε τον ρυθμό πιέζοντας πολύ στα γκαρντ, γεγονός που κράτησε στο μηδέν τον Χάνλαν στην τρίτη περίοδο, τη στιγμή που στο πρώτο μέρος ήταν πρώτος σκόρερ με 8 πόντους.

Το επιμέρους 9-19 στην τρίτη περίοδο επέτρεψε στους «κυανοκίτρινους» να έχουν τον έλεγχο και δεν τον έχασαν ούτε στην τελευταία περίοδο. Η πίεση στα γκαρντ ήταν μεγάλη, ο Ηρακλής με καλάθια του Γκάρετ πλησίασε σε 53-55 (στο 34′), αλλά εκεί πρώτα ο Γκρέι με 2/2 ελεύθερες βολές και στην συνέχεια ο Χάτσερ με τρίποντο ανέβασαν την διαφορά στο +7 (53-60 στο 35′) για το Περιστέρι.

Ο Χάτσερ από εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση και με μεγάλα σουτ οδήγησε την ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου σε μια πολύ σημαντική νίκη, σε μια δύσκολη έδρα.

Όλοι όσοι πάτησαν παρκέ για το Περιστέρι έδωσαν ότι είχαν διεκδικώντας κάθε μπάλα, ενώ ο Αϊζάια Κάζινς έδειξε πως χρειάζεται πίστωση χρόνου για να δείξει την ποιότητα του, αφού μάθει πρώτα τα συστήματα της ομάδας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-18, 38-32, 47-51, 69-76

ΗΡΑΚΛΗΣ (Καστρίτης): Τέπιτς 6 (2/10 σουτ, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Καββαδάς 11 (4/7 δίποντα, 3/3 βολές), Σούλερ 12 (4/12 σουτ), Ντέιβις 10 (1), Χάνλαν 15 (5/17 σουτ, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μανωλόπουλος, Οκερεαφόρ 5 (1), Ζάρας 5 (1), Καλαϊτζίδης, Γεωργαλάς, Γκάρετ 5 (6 ριμπάουντ)

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Παπανικολόπουλος): Αγραβάνης, Μορέιρα 17 (7/11 δίποντα, 3/4 βολές, 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ), Καράμπελας 3 (1), Βασιλόπουλος 6 (1), Γκρέι 22 (3/4 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 4/4 βολές), Κάζινς, Μπλέικ, Σαλούστρος 3, Γόντικας 3, Χάτσερ 13 (2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Μόουζες 9 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ)

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment