PeristeriNews.gr
Αθλητικά

«Άλωσε» την Πυλαία μετά από 20 χρόνια το Περιστέρι


Το Περιστέρι μετά από 20 χρόνια νίκησε τον ΠΑΟΚ 75-68 στην Πυλαία στο δεύτερο ημίχρονο και παρέμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και άφησε τον ΠΑΟΚ στην τελευταία θέση.

Οι παίκτες του Νίκου Παπανικολόπουλου με κάποια σερί στην τρίτη περίοδο έφτασαν στο +6 και διατήρησαν το προβάδισμα, την ώρα που ο «Δικέφαλος» προσπαθούσε να μειώσει και με την εμπειρία τους έφτασαν στην τελική επικράτηση.

Σπουδαίο ματς από τον Στίβεν Γκρέι που σε 27 λεπτά σκόραρε 19 πόντους από 7/12 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 2/4 βολές, ενώ γέμισε τη στατιστική του με τρία ριμπάουντ και τρεις ασίστ. Ο Μορέιρα με double-double (10 πόντοι – 10 ριμπάουντ), ο Χάτσερ (15 πόντοι) και ο Σαλούστρος πλήγωσαν την πρώην ομάδα τους, οι παίκτες της οποίας “τα άκουσαν” από τους οπαδούς τους στο φινάλε της αναμέτρησης.

Ενδεικτικό του πόσο ανταγωνιστική ήταν η αναμέτρηση είναι το γεγονός πως τα δύο πρώτα δεκάλεπτα έληξαν ισόπαλα, στο τρίτο το Περιστέρι ήταν έναν πόντο μπροστά και όλα κρίθηκαν στις τελευταίες δραματικές στιγμές του αγώνα.

Έξι λεπτά πριν το τέλος, το Περιστέρι προηγήθηκε με έξι χάρη σε τρίποντο του Γουίλ Χάτσερ, με τον Κώστα Μέξα να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. Στη συνέχεια, η διαφορά πήγε στους εννιά, όμως ο ΠΑΟΚ αντέδρασε. Με δύο διαδοχικά σουτ έξω από τα 6,75 το ματς έγινε ξανά ντέρμπι.

Ο Στίβεν Γκρέι με δικούς του τέσσερις πόντους ανέβασε και πάλι τη διαφορά. Στη συνέχεια, οι «ασπρόμαυροι» επιτέθηκαν πιο ορθολογικά εκμεταλλευόμενοι το πρόβλημα των φιλοξενούμενων με τα φάουλ.

Ούτε αυτό όμως ήταν αρκετό αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν εμφανώς πιο ποιοτικοί και έβρισκαν τις λύσεις με Χάτσερ, Γκρέι και Σαλούστρο να είναι οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων τους.

Στις κρίσιμες τελευταίες στιγμές, ο Χάτσερ με κλέψιμο και λέι απ «καθάρισε» το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 35-35, 51-52, 68-75.

ΠΑΟΚ (Μέξας): Σχίζας 5 (1), Μπράουν 12 (0/3 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 3/4 βολές, 7 ασίστ, 4 λάθη), Μαργαρίτης 8 (1/7 σουτ, 5/6 βολές, 5 ριμπάουντ), Σόρτερ 20 (4/9 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 6/6 βολές, 7 ριμπάουντ), Σαρικόπουλος 2 (7 ριμπάουντ), Ρετ 6 (1/5 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Τσόχλας (0/4 σουτ), Χατζηνικόλας, Μπεστ 11 (2/6 τρίποντα), Γουίλιαμς 4 (5 ριμπάουντ)

Περιστέρι (Παπανικολόπουλος): Ξανθόπουλος, Μορέιρα 10 (10 ριμπάουντ), Βασιλόπουλος 7 (1/5 τρίποντα), Κέιν 12 (3 ασίστ), Γκρέι 19 (7/12 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2/4 βολές), Σκορδίλης 3 (8 ριμπάουντ), Αγραβάνης, Σαλούστρος 5 (1), Καράμπελας (0/3 σουτ), Γόντικας, Χάτσερ 15 (3/7 τρίποντα), Μόουζες 4 (7 ριμπάουντ)

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment