PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Άλλος ένας Έλληνας μεταξύ των νεκρών του Norman Atlantic


Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα, επιβεβαιώθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, η ταυτοποίηση της σορού ενός άνδρα από την οποία προκύπτει ότι, πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Νικόλαο Παράσχη.

Άλλος ένας Έλληνας, ο τρίτος, είναι μεταξύ των νεκρών της ναυτικής τραγωδίας του Norman Atlantic.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα, επιβεβαιώθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, η ταυτοποίηση της σορού ενός άνδρα από την οποία προκύπτει ότι, πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Νικόλαο Παράσχη.

Ο αριθμός των νεκρών εξακολουθεί επισήμως να ανέρχεται σε 11, χωρίς να συνυπολογίζονται οι δύο Αλβανοί ναυτικοί που έχασαν τη ζωή τους κατά τις προσπάθειες ρυμούλκησης του πλοίου χθες Τρίτη.

Σε ό,τι αφορά τους διασωθέντες, συνολικά 107 Έλληνες διασωθέντες του Norman Atlantic έφτασαν στην Αθήνα με πτήση της Aegean από το Πρίντεζι της Ιταλίας.

Επιπλέον, με νεότερη πτήση της Αegean οι 22 θα μεταφερθούν στην Θεσσαλονίκη.

Επίσης, θα προωθηθούν μέσω της εν λόγω αεροπορικής εταιρείας δύο άτομα στην Κέρκυρα, δύο στην Ρόδο, ένα στο Ηράκλειο και ένα στο Χανιά.

Την ευθύνη του επαναπατρισμού τους είχε αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών και η πτήση πραγματοποιήθηκε δωρεάν με μέριμνα της Aegean.

Έγινε επίσης γνωστό πως ένα C 130 θα απογειωθεί το απόγευμα από το Πρίντεζι μεταφέροντας άλλους 21 Έλληνες.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΜΠΕ στη Ρώμη, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως Norman Atlantic έχει δεθεί σε ρυμουλκό, αλλά η κακοκαιρία δεν επιτρέπει την προσέγγισή του στην Κάτω Ιταλία. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θα ρυμουλκηθεί, τελικά, στο αλβανικό λιμάνι του Αυλώνα.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως η Αλβανία έδωσε άδεια ώστε το πλοίο να εγκαταλείψει τα αλβανικά χωρικά ύδατα για να ρυμουλκηθεί προς ένα ιταλικό λιμάνι.

Η ναυτική τραγωδία στο Norman Atlantic στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους, σύμφωνα με τα ως τώρα επίσημα στοιχεία. Ωστόσο οι νεκροί αναμένεται να αυξηθούν, καθώς έχει πλέον διαπιστωθεί η παρουσία λαθρεπιβατών πάνω στο πλοίο ενώ ο κατάλογος των επιβατών δεν θεωρείται αξιόπιστος.

Εκτός από τους 11 επιβάτες, δύο Αλβανοί ναυτικοί που είχαν σπεύσει να βοηθήσουν τους διασώστες, σκοτώθηκαν όταν έσπασε ένα καλώδιο ρυμούλκησης του οχηματαγωγού κατά τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Εν μέσω της σύγχυσης για τον αριθμό επιβαινόντων στο πλοίο, οι έρευνες για τυχόν αγνοουμένους συνεχίζονται. Από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις επιχειρούν δύο ελικόπτερα.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε το ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ, ο εισαγγελέας του Μπάρι δήλωσε πως «ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχουν απογίνει 98 επιβάτες του Norman Atlantic».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment