PeristeriNews.gr
Πολιτική

Άκαρπη η συνάντηση Κοτζιά – Τσαβούσογλου για το Κυπριακό


Άκαρπη ήταν η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον ομόλογό του της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με δήλωση του κ. Κοτζιά, μετά το πέρας των επαφών του στη Νέα Υόρκη, δεν κατέστη δυνατόν οι δύο υπουργοί να φτάσουν «έστω και σε μια πλησιέστερη σκέψη πάνω σε αυτά τα θέματα».

Ο κ. Κοτζιάς σημειώνει ότι προχώρησε σε συναντήσεις τόσο με ελληνοαμερικανικές και κυπροαμερικανικές οργανώσεις, όσο και με το εβραϊκό λόμπι, ενώ είχε επαφές και με τον νέο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση ότι πρέπει να καταργηθεί το σύστημα των εγγυήσεων, να μην υπάρχουν παρεμβατικά δικαιώματα για οποιαδήποτε χώρα πάνω στην Κύπρο και να απομακρυνθούν τα ξένα στρατεύματα, πριν απ’ όλα τα τουρκικά κατοχικά.

Οι επαφές του κ. Κοτζιά επεκτάθηκαν τέλος και στο επιτελείο του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καθώς υπήρξε συνάντηση με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Μάικ Φλιν, καθώς και με τον νέο επιτελάρχη του Λευκού Οίκου και απερχόμενο πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ρινς Πρίμπους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment