PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Άθλιες συνθήκες εργασίας και νοσηλείας στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία


«Το Σύστημα Ψυχικής Υγείας έχει ξεπεράσει τα όριά του» τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), επισημαίνοντας πως τα τρία εναπομείναντα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία (Δαφνί, Δρομοκαΐτειο και ΨΝΑ Θεσσαλονίκης) «υποφέρουν από τις αθρόες εισαγωγές (10.000 κατ’ έτος, εκ ων οποίων 7.000 με εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό) και την τραγική έλλειψη προσωπικού».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι Ψυχιατρικοί τομείς των Γενικών Νοσοκομείων είναι «γεμάτοι ράντζα, με πληρότητα δύο φορές πάνω από τα κρεβάτια που διαθέτουν».

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητεί άμεση στελέχωση και χρηματοδότηση «για να διορθωθούν οι άθλιες συνθήκες εργασίας και νοσηλείας».

Στο Δρομοκαΐτειο

«Η κατάσταση στο Δρομοκαΐτειο είναι εκτός ελέγχου» δηλώνουν με τη σειρά τους οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.

Όπως περιγράφουν, «με 400 εναπομείναντες υπαλλήλους στις 1.450 οργανικές θέσεις, προσπαθεί να στέκεται “στα πόδια του”. Σε κάθε βάρδια υπηρετεί ένας ή δύο νοσηλευτές στα τμήματα οξέων περιστατικών με 30-35 ασθενείς διεγερτικούς, που στο Νοσοκομείο εισέρχονται με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ή σε χρόνια τμήματα όπου οι περισσότεροι ασθενείς είναι κατάκοιτοι. Νοσηλεύονται ασθενείς που έχουν διαπράξει κακουργήματα, αλλά τους έχει αποδοθεί το ακαταλόγιστο (άρθρο 69 Π.Κ.)».

Σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου, «οι τραυματισμοί συναδέλφων και ασθενών είναι συνηθισμένα φαινόμενα. Το Νοσοκομείο εφημερεύει δύο φορές την εβδομάδα και εισάγει 80 ασθενείς κατά μέσο όρο. Κατ’ έτος 3.000, ενώ πριν την κρίση οι εισαγωγές ήταν 1000. Το 70% είναι με εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό.

Δεν προσλαμβάνουν Επικουρικό Προσωπικό, δεν υπάρχουν σεντόνια, πέφτουν οι σοβάδες στα Νοσηλευτικά τμήματα, δεν υπάρχουν στα τμήματα κεντρική παροχή οξυγόνου, Νοσηλευτικό τμήμα οξέων περιστατικών είναι γεμάτο κοριούς κλπ» αναφέρουν ενδεικτικά οι εργαζόμενοι, που λένε:

«Φτάνει πια με αυτή την απαξίωση! Οι εργαζόμενοι εργάζονται σε δυσμενείς συνθήκες και καμιά πρωτοβουλία δεν λαμβάνεται για την επίλυση των προβλημάτων. Το Δρομοκαΐτειο μετατρέπεται σε Προνοιακή Μονάδα και παθολογικό Νοσοκομείο, αφού σε κάθε εφημερία εισάγονται περιστατικά με σοβαρά παθολογικά προβλήματα και την ίδια στιγμή μεταφέρονται στα Γενικά Νοσοκομεία. Μονόδρομος είναι οι κινητοποιήσεις».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment