PeristeriNews.gr
Πολιτική

Άδ. Γεωργιάδης: Οι έλεγχοι στην αγορά είναι συνεχείς


«Οι έλεγχοι στην αγορά είναι συνεχείς», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ενώ απέδωσε την αύξηση των τιμών σε ορισμένα προϊόντα όπως στα πορτοκάλια, στο γεγονός ότι οι εξαγωγές τους αυξήθηκαν κατά 150%.

Ο κ. Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, εκτίμησε ότι ανάλογη αύξηση ενδεχόμενα θα παρατηρηθεί και σε άλλα προϊόντα όπως το ρύζι, διότι ο Τούρκος πρόεδρος,Ταγίπ Ερντογαν θα επιβάλει δασμούς στις εξαγωγές ρυζιού από την Τουρκία καθώς φοβάται επισιτιστική κρίση στη χώρα του.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον υπουργό, στη χώρα μας δεν έχουν παρατηρηθεί μεγάλες αυξήσεις ενώ δήλωσε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα με τα αντισηπτικά και τις μάσκες είναι καλύτερη σε σχέση με άλλες χώρες.

Αντισηπτικά

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, έως τώρα στην Ελλάδα παράγονταν λιγότερα από 200.000 τεμάχια αντισηπτικών την ημέρα, αλλά πολύ σύντομα θα φτάσουμε στο ένα εκατομμύριο τεμάχια. Όπως είπε, έχει αυξηθεί η παραγωγή αντισηπτικών από, λιγότερο από 200.000 τεμάχια την ημέρα, σε άνω των 500.000 ενώ τις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσουν στην αγορά και τα αντισηπτικά βιομηχανίας που πήρε ειδική άδεια για να παράγει περίπου 250.000 τεμάχια αντισηπτικών την ημέρα.

«Θα έχουμε περίπου 1 εκατ. παραγόμενα τεμάχια αντισηπτικών εγχωρίως, δηλαδή σε 20 ημέρες θα έχουμε πενταπλασιάσει την παραγωγή μας», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης. Πρόσθεσε ότι με τις κινήσεις αυτές θα επέλθει ισορροπία, καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει υπολογίσει ότι η ημερήσια ζήτηση αντισηπτικών στην χώρα μας με το πλαφόν των δυο τεμαχίων, ανέρχεται περίπου στα 1 εκατ. ευρώ και συνεπώς καλύπτεται η εσωτερική ζήτηση.

Αναφερόμενος στους επαγγελματίες τόνισε ότι όσοι έχουν επιχειρήσεις που είναι σε ΚΑΔ που πλήττονται, μπορούν να μπουν στην ομπρέλα προστασίας των μέτρων άσχετα με το αν έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment