PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Άγριος «καυγάς» Γ. Σγουρού με Γ. Πατούλη


Αφορμή ήταν το έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Εμπορικού Κέντρου Αμαρουσίου

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής έχει ως εξής:

“Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου λίγες μέρες αφότου δοξάστηκε τηλεοπτικώς ως «επαναστάτης» συνδικαλιστής ιατρός χωρίς επιτυχία, επιχειρεί εκ νέου με την ίδια συνταγή να δοξαστεί και πάλι επιτιθέμενος αυτή τη φορά προσωπικά στον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό.

Επικαλούμενος ψέματα και καταφεύγοντας σε προσωπικές επιθέσεις προσπαθεί να παραπλανήσει τους πολίτες του Αμαρουσίου, παρά το γεγονός ότι ενημερώθηκε από την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Λιλίκα Βασιλάκου ότι το έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Εμπορικού Κέντρου Αμαρουσίου θα πραγματοποιηθεί και συνεπώς οι κορώνες του Δημάρχου είναι απλώς θεατρικές.

Στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής που ψηφίστηκε χθες 22 Μαρτίου 2011 το συγκεκριμένο έργο είναι ενταγμένο σ’ αυτόν, ώστε σε περίπτωση που δεν ενταχθεί στο Ε.Σ.Π.Α. να έχει εξασφαλισμένη την πλήρη χρηματοδότησή του.

Συνεπώς, ο κ. Δήμαρχος καλό είναι να εργαστεί, ώστε να μειώσει το χρέος των 90 εκ. ευρώ στον Δήμο του και όχι να αναλώνεται σε «επαναστατική γυμναστική» εναντίον όσων χρηματοδοτούν έργα για τους δημότες του Αμαρουσίου”.

Από την πλευρά του Δήμου Αμαρουρίου, σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι:

“Να κρατήσει το λόγο του ο κ. Σγουρός και να αφήσει τις υπεκφυγές «Έπεσαν οι μάσκες» και αποκαλύφθηκε το πραγματικό πρόσωπο του δήθεν ανεξάρτητου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρού, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για τη ματαίωση της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Κέντρου του Αμαρουσίου.

O κ. Γ. Σγουρός είτε γιατί ο ίδιος το επιθυμεί, είτε γιατί κάποιοι του το επιβάλλουν, αναλαμβάνει το ρόλο του υπερασπιστή της κυβέρνησης του μνημονίου. Αντί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και της θέσης που του εμπιστεύθηκαν οι πολίτες της Αττικής, αναλαμβάνει καθήκοντα «κομματικού γκαουλάιτερ» και τιμωρεί το Μαρούσι και τους πολίτες του, για τη συνδικαλιστική δράση του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, η οποία ενόχλησε την Κυβέρνηση.

Αυτό αποκαλύπτεται από την πρώτη κιόλας σειρά της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Περιφέρεια. Στην ανακοίνωση όμως αυτή δεν απαντά ο κ. Σγουρός:

Πρώτον, γιατί δεν τηρεί το λόγο που έδωσε και την υπογραφή που έβαλε τον Ιούνιο του 2010, ως Νομάρχης Αθήνας, για την υλοποίηση του έργου της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Κέντρου του Αμαρουσίου, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από κονδύλια της Νομαρχίας Αθηνών τότε( και σήμερα Περιφέρειας Αττικής), όπως ο ίδιος έλεγε;

Δεύτερον, αφού ήταν στις προθέσεις του να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ, γιατί προχώρησε στη δημοπράτησή του ως Περιφέρεια και στη δημοσίευση του διαγωνισμού σε εφημερίδες στις 11 Μαρτίου; Τι μεσολάβησε μέσα σε 15 μέρες και οδήγησε σε αυτή την αιφνιδιαστική αλλαγή στάσης; Του έγιναν άνωθεν υποδείξεις; Και οι υποδείξεις αυτές είχαν κομματικό χρώμα;

Τρίτον, γιατί δεν ενημέρωσε τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου για την πρόθεσή του να ακυρώσει τη δημοπράτηση του έργου; Τι φοβήθηκε; Ακόμη περιμένουμε να απαντήσει στις τηλεφωνικές κλήσεις του Δημάρχου Αμαρουσίου. Και γιατί προχωρά στην ακύρωση της δημοπράτησης με μια ύποπτη μεθόδευση, συγκαλώντας παραμονή της εθνικής εορτής , στις 2 το μεσημέρι, έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας;

Τέταρτον, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα γνωρίζαμε ότι το έργο θα δημοπρατηθεί στις 29 Μαρτίου 2011 και οι εργασίες θα ξεκινούσαν το πολύ σε 2-3 μήνες, μετά την ανάδειξη του αναδόχου.

Ο κ. Σγουρός μπορεί σήμερα να μας εγγυηθεί ότι το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ; Μπορεί να μας εγγυηθεί ότι ακόμη κι αν ενταχθεί, ότι θα πραγματοποιηθεί, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι το ΕΣΠΑ έχει «παγώσει»; Μπορεί να μας δώσει χρονοδιάγραμμα του έργου με τα νέα δεδομένα;

Γνωρίζουμε καλά ότι ο κ. Σγουρός δεν έχει καμία απάντηση στα πραγματικά ερωτήματά μας. Γι αυτό και χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο ύφος στην ανακοίνωση της Περιφέρειας που εξέδωσε χθες το βράδυ. Όμως για την «ταμπακέρα» δεν μας λέει τίποτα.

Δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου να προχωρήσει σε «ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής» σε βάρος του Περιφερειάρχη. Το αποδείξαμε αυτό το προηγούμενο διάστημα.

Δεν ήταν στις προθέσεις μας να τα βάλουμε με την Προϊστάμενη Αρχή των Δήμων. Αλλά δεν θα ανεχτούμε να μας κάνει ο κ. Σγουρός «γυμνάσια», επειδή κάποιοι από την κυβέρνηση ενοχλήθηκαν από τη δραστηριότητα του Δημάρχου Γ. Πατούλη.

Για μας πάνω από όλα είναι το συμφέρον των πολιτών του Αμαρουσίου, οι αρχές και οι αξίες μας, ο σεβασμός στο λόγο και την υπογραφή μας.

Όσον αφορά τις υποδείξεις του για τη μείωση του χρέους του Δήμου Αμαρουσίου, τον καλούμε στο Δημαρχείο της πόλης μας, προκειμένου να έχει μια πλήρη ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την οικονομική εξυγίανση του Δήμου.

Για να πληροφορηθεί ποιοι δημιούργησαν το χρέος αυτό και με ποιους τρόπους. Αλλά και να θυμηθεί ότι οι υπεύθυνοι για τη δημιουργία του χρέους αυτού, ήταν κάποτε κομματικοί του σύντροφοι”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment