PeristeriNews.gr
Πολιτική

Άγρια κόντρα στη Βουλή Κυρ. Μητσοτάκη με Π. Κουρουμπλή


Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, στην οποία κλήθηκαν υπουργοί και φορείς για να ενημερώσουν σχετικά με τη ρύπανση στο Σαρωνικό, με τον, παρόντα, αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητά την παραίτηση του αρμόδιου υπουργού Π. Κουρουμπλή και τον υπουργό να του απαντά ότι ψεύδεται για όσα τον κατηγόρησε.

«Θέλατε τρεις μέρες για να καταλάβετε τι έχει γίνει. Τί κάνατε στο Λονδίνο; Τί εξηγήσεις έχετε να δώσετε για το γεγονός ότι ένα πλοίο το οποίο ξεκάθαρα δεν έπρεπε να πλέει κρίθηκε αξιόπλοο από το υπουργείο σας. Πείτε μου ποιος λέει ψέματα. Οι δήμαρχοι ή εσείς που μάλλον δεν αντιληφθήκατε το μέγεθος του προβλήματος. Στην αυτοψία που έκανα εγώ στην περιοχή είδα δημάρχους οργισμένους να λένε ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση ή κατεύθυνση» ρώτησε οργισμένος τον υπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ακολούθησε αντιπαράθεση σε έντονους τόνους:

Μητσοτάκης: Το πιο σημαντικό ερώτημα που έχω να κάνω στον υπουργό είναι γιατί καθυστερήσατε 4 ημέρες να ζητήσατε τη βοήθεια του αρμόδιου φορέα EMSA να παρέχει υπηρεσίες απορρύπανσης. Κάποιος λέει ψέματα, ή ο EMSA λέει ψέματα ή εσείς!

Κουρουμπλής: Εσείς λέτε ψέματα!

Μητσοτάκης: Ψεύδεστε, κύριε υπουργέ

Κουρουμπλής: Μητσοτακέικο ψέμα!

Μητσοτάκης:
Μαζευτείτε κύριε υπουργέ!

Κουρουμπλής: Δεν σας φοβάμαι.

Μητσοτάκης: Ντροπή σας, τόσες μέρες στο Λονδίνο ήσασταν, στον Λονδίνο. Σα δε ντρέπεστε. Έπρεπε ήδη να έχετε παραιτηθεί.

Κουρουμπλής: Δεν θα παραιτηθώ ποτέ!

Εξάλλου την ώρα που ήταν στο βήμα ο κ. Μητσοτάκης μία σύμβουλος του κ. Κουρουμπλή έκανε γκριμάτσες και γέλια, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση τόσο του ίδιου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που την κάλεσε να αποχωρήσει αν δεν μπορεί να σοβαρευτεί.

Και ο κ. Αμυράς
από το Ποτάμι είπε στο προεδρείο της Βουλής: «Την παρακολουθώ τόση ώρα, πρώτη φορά βλέπω σύμβουλο να παρακολουθεί και να κάνει γκριμάτσες. Πού νομίζετε ότι είστε στο Μάπετ σόου;».

Ο κ. Πλακιωτάκης από την πλευρά του ζήτησε την αποβολή της από την αίθουσα.

Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Κουρουμπλής, είπε ότι «κύριε, Μητσοτάκη εντάξει να έχετε προσωπικό μένος μαζί μου αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Γιατί ξέρετε ότι την ευθύνη για αυτά δεν την έχει η πολιτική ηγεσία είναι το μόνο υπουργείο που δεν έχει. Μου φορτώνεται πράγματα που δεν είναι έτσι, αυτό δεν έχει  καμία ηθική».  

Στη συνέχεια, προσπάθησε να απαντήσει για την καθυστέρηση να καταθέσει το αίτημα στον EMSA, λέγοντας ότι το πλοίο αυτό ήταν σε αποστολή την Τρίτη και το απόγευμα έφτασε στον Πειραιά να ξεφορτώσει.

«Αν σας λέω ψέματα, τότε να ζητήσετε την παραίτησή  μου. Δεν σας ενημέρωσαν σωστά», είπε ο υπουργός και συνέχισε «επικοινωνήσαμε με τους ανθρώπους του EMSA εδώ και μας είπαν ότι πλοίο ήταν σε αποστολή και μπορώ να σας το αποδείξω και όταν τελείωσε η αποστολή ζητήσαμε επίσημο αίτημα. Έτσι, είναι η διαδικασία».

Ο αρμόδιος υπουργός νωρίτερα υποστήριξε πως «η προσπάθεια που γίνεται είναι γιγαντιαία και ίσως για πρώτη φορά να έχει γίνει κάτι τέτοιο» για να προσθέσει πως «μας κατηγορούν αλλά δεν μας λένε τι θα έπρεπε να κάνουμε».

Αναφορικά με τις αιτίες του ατυχήματος, είπε ότι όλες οι ελεγκτικές αρχές του Δημοσίου και η Δικαιοσύνη βρίσκονται σε συνεργασία για να ελεγχθούν όλα τα στοιχεία.

Μάλιστα, ο υπουργός Ναυτιλίας έδωσε και στοιχεία για το φορτίο του πλοίου, λέγοντας ότι «το συγκεκριμένο πλοίο από τους 2.050 τόνους που είχε, φόρτωσε 1.800 τόνους από τα ΕΛΠΕ» για να προσθέσει πως «ο πρώτος στόχος ήταν να περιορίσουμε τη διαρροή και μετά να στεγανοποιηθεί».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment