PeristeriNews.gr
Διεθνή

Άγκυρα: Επικήρυξε τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς


Τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν λάβει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα επικήρυξε πριν από λίγο η τουρκική κυβέρνηση, ενόσω ο Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέπτεται την Άγκυρα και πρόκειται να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών επικήρυξε κάθε έναν από τους οχτώ στρατιωτικούς με 700.000 ευρώ, όπως μεταδίδουν ανταποκριτές στην Κωνσταντινούπολη, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση. Το συνολικό ποσό της επικήρυξης που διαθέτει η τουρκική κυβέρνηση ανέρχεται σε 5,6 εκατ. ευρώ.

Η Άγκυρα ενέταξε τους «οχτώ» στη λίστα των τρομοκρατών, καθώς τους θεωρεί πραξικοπηματίες και μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν FETO.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, έχουν εκδοθεί συνολικά 50 νέα εντάλματα σύλληψης υπόπτων που συνδέονται με το κίνημα το Γκιουλέν.

Εν όψει της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, ο αρθρογράφος Σερκάν Ντεμιρτάς από τη «Hurriyet» έκανε ειδική μνεία στην υπόθεση εκτιμώντας ότι η τουρκική κυβέρνηση ήταν «αρκετά βέβαιη» πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατέβαλε προσπάθειες να εκδώσει τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν και έλαβαν άσυλο στην Ελλάδα.

«Ο Ερντογάν και ο Τσίπρας θα μιλήσουν επίσης για τους φυγόδικους Τούρκους στρατιωτικούς στους οποίους χορηγήθηκε άσυλο, παρότι είχαν επιχειρήσει να ανατρέψουν την κυβέρνηση μέσω πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016. Η Τουρκία ήταν αρκετά σίγουρη ότι ο Τσίπρας προσπάθησε σκληρά να αναστρέψει την κατάσταση και να τους εκδώσει», ανέφερε ο Ντεμιρτάς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment