PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Άγιο Φως: Με τιμές αρχηγού κράτους στις 18.30 στην Αθήνα


Με τιμές αρχηγού κράτους θα γίνει και φέτος στην Αθήνα η άφιξη του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα, όπου βρίσκεται από σήμερα το πρωί ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη, προκειμένου να παραστεί στην τελετή αφής στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως και εν συνεχεία να παραλάβει και να μεταφέρει το Άγιο Φως στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 10.15 η ελληνική αποστολή αναμένεται να φτάσει στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στις 12.15, θα μεταβεί με την πομπή του Πατριάρχη και των κληρικών του Αγίου Τάφου στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή Αφής.

Μετά τη λήξη της τελετής, περίπου στις 2.30 μετά το μεσημέρι, η επίσημη αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο Πατριαρχείο για την τελετή παραλαβής του Αγίου Φωτός, το οποίο θα παραδώσει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το Άγιο Φως, αναμένεται στις 18.30 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής του με τιμές αρχηγού κράτους από άγημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στη συνέχεια το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ιδιωτικό ελικόπτερο, όπου με πτήσεις της Aegean, της Olympic Air και της Sky Express θα ταξιδέψει σε όλες τις γωνιές της ελληνικής επικράτειας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment