• Δευτέρα, 27 Ιανουάριος, 2020

Όχι του Γ. Παπανδρέου στο «τσιγαρόσημο»

Peristeri News
Ιανουάριος17/ 2011

Ο Πρωθυπουργός φέρεται να είναι όχι απλά εναντίον της ελαστικοποίησης της απαγόρευσης του καπνίσματος, αλλά φανατικά υπέρ της σκλήρυνσης της καθολικής απαγόρευσης

Με παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται να εγκαταλείπονται τα σχέδια του Υπουργείου Υγείας για το «τσιγαρόσημο», καθώς ο Πρωθυπουργός φέρεται να είναι όχι απλά εναντίον της ελαστικοποίησης της απαγόρευσης του καπνίσματος, αλλά φανατικά υπέρ της σκλήρυνσης της καθολικής απαγόρευσης, η οποία, όμως, ουδέποτε εφαρμόστηκε ουσιαστικά από την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και επιβλήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος προωθούσε ρύθμιση, βάσει της οποίας το κάπνισμα θα επιτρεπόταν σε καταστήματα που σερβίρουν αλκοόλ, τα οποία θα καταβάλουν για το λόγο αυτό έναν ειδικό φόρο. Το ποσό του φόρου θα προέκυπτε όχι από το τζίρο του εκάστοτε καταστήματος, αλλά από τα τετραγωνικά του.

Κάθετα αντίθετος σε μια τέτοια κίνηση, ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε εντολή στον υπουργό Υγείας να προχωρήσει σε πλήρη εφαρμογή του ήδη υπάρχοντος πλαισίου με αυστηρή εφαρμογή των διατάξεών του και, αν καθίσταται αναγκαίο, υιοθέτηση αυστηρότερου νόμου.

Από πλευράς του, ο Ανδρέας Λοβέρδος συμφώνησε με τον πρωθυπουργό, ωστόσο ζήτησε να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς το κομμάτι των ελέγχων για τυχόν παραβάσεις του νόμου.

Σημειώνεται ότι τον έλεγχο για την τήρηση της καπνοαπαγόρευσης έχουν επωμιστεί οι Δήμοι και η δημοτική αστυνομία.

Για το σκοπό αυτό, μάλιστα, ο υπουργός Υγείας θα παραχωρήσει την Τρίτη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο στην οδό Αριστοτέλους.