• Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Ως το μεσημέρι η αποκατάσταση του δικτύου υψηλής τάσης στη Χαλκιδική

Peristeri News
Peristeri News
Ιούλιος12/ 2019

Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται – σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ – να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την αποκατάσταση των βλαβών στην Γραμμή Μεταφοράς  Υψηλής Τάσης 150 kV Μουδανιών-Κασσανδρείας, ώστε να ομαλοποιηθεί  πλήρως η ηλεκτροδότηση στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης στην περιοχή Κασσανδρείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ «χάρη στην  υπερπροσπάθεια – στα όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων –  που καταβάλλουν οι τεχνικοί του ΑΔΜΗΕ, οι οποίοι εργάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με φως από γεννήτριες, για την αντικατάσταση των δυο χαλύβδινων ιστών που έπεσαν,  αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών έως το μεσημέρι, εκτός σοβαρού απροόπτου».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης –που παραμένει στη Χαλκιδική –  βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, η καταστροφή που υπέστησαν οι δύο ιστοί της Υψηλής Τάσης «αποτελεί πρωτοφανές συμβάν για τα ελληνικά δεδομένα».

Οι νέοι ιστοί έχουν εγκατασταθεί και πλέον εξελίσσεται η τοποθέτηση των αγωγών ώστε να μπορεί να τροφοδοτηθεί η Γραμμή Μεταφοράς.

Παράλληλα εξελίσσονται οι εργασίες αποκατάστασης στο Δίκτυο Μέσης και Χαμηλής Τάσης του ΔΕΔΔΗΕ ώστε να είναι σε θέση να τροφοδοτήσει όλες τις παροχές στην ευρύτερη περιοχή.