• Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020

Ψηφίστηκε το ν/σ για Πράσινο Ταμείο-Κύρωση Δασικών Χαρτών

Avatar
Peristeri News
Οκτώβριος06/ 2010

Με την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη να χαρακτηρίζει «τομή στην περιβαλλοντική πολιτική της χώρας» το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνονται δασικοί χάρτες, ρυθμίζεται η χρηματοδότηση περιβαλλοντικών παρεμβάσεων και ιδρύεται το Πράσινο Ταμείο.

Με την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη να χαρακτηρίζει, «τομή στην περιβαλλοντική πολιτική της χώρας», το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνονται δασικοί χάρτες, ρυθμίζεται η χρηματοδότηση περιβαλλοντικών παρεμβάσεων και ιδρύεται το Πράσινο Ταμείο, ενώ όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να μιλούν για μη ολοκληρωμένη νομοθετική παρέμβαση και να εκφράζουν αντιρρήσεις, το νομοθέτημα ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία.

Αναφερόμενη στην αξιοποίηση του Ελληνικού, η Τίνα Μπιρμπίλη είπε ότι οι δημόσιες εκτάσεις αξιοποιούνται οργανωμένα και παραγωγικά και όταν υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις θα τεθούν στο διάλογο και όλοι μαζί θα συζητήσουμε τις ενδεδειγμένες λύσεις.

Αντίθετα στο νομοσχέδιο δηλώνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί του άρθρου 24, στο οποίο προβλέπεται ειδική διαδικασία κύρωσης χάρτη για οικισμούς στερούμενους νομικής έκδοσης.

Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη έκανε λόγο για νομοσχέδιο έρχεται από τη μία να εξυγιάνει τις χρηματοδοτήσεις των περιβαλλοντικών παρεμβάσεων, από την άλλη να κάνει βιώσιμο ένα ταμείο για το περιβάλλον και την πράσινη ανάπτυξη και μετά το τέλος του ΕΣΠΑ.