• Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Ψηφίζουν οι Φινλανδοί

Peristeri News
Peristeri News
Απρίλιος14/ 2011

Περίπου το ένα τρίτο των Φινλανδών, που καλούνται να ψηφίσουν στα πλαίσια των βουλευτικών εκλογών του 2011.

Περίπου το ένα τρίτο των Φινλανδών, που καλούνται να ψηφίσουν στα πλαίσια των βουλευτικών εκλογών του 2011.

Το 31% των ψηφοφόρων (που αντιστοιχεί σε περίπου 1,3 εκατ. πολίτες) κατέθεσαν τα ψηφοδέλτιά τους στις αντίστοιχα προβλεπόμενες κάλπες στο διάστημα μεταξύ 6 και 12 Απριλίου εντός της Φινλανδίας, και μεταξύ 6 και 9 Απριλίου στις πρεσβείες της χώρας σε όλον τον κόσμο, τόνισε το υπουργείο.

Τα αποτελέσματα από τις κάλπες των προψηφισάντων θα δοθεί στη δημοσιότητα μόνον μετά το πέρας της ψηφοφορίας την ερχόμενη Κυριακή στις 20:00 ώρα Ελλάδος.

Κατά την εκλογική αναμέτρηση του 2007, το ποσοστό των προψηφισάντων είχε φθάσει το 29,2% του εγγεγραμμένου εκλογικού σώματος, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η προσέλευση στις κάλπες αναμένεται αυξημένη φέτος εξαιτίας του αυξημένου ρεύματος που έχει το εθνικιστικό κόμμα των Αληθών Φινλανδών, το οποίο σύμφωνα με τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις φθάνει τα ποσοστά των τριών μεγάλων παραδοσιακών παρατάξεων.

Οι Αληθείς Φινλανδοί, που με ποσοστό 4% είχαν εξασφαλίσει 6 από τις 200 έδρες στο Κοινοβούλιο το 2007, φέρονται να συγκεντρώνουν το 16,9% στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση.

Στην ίδια σφυγμομέτρηση, η συντηρητική Εθνική Συμμαχία πιστώνεται με ποσοστό 20,2%, το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ακολουθεί με 18% και έπονται οι Κεντρώοι με 17,9%.