• Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Ψαρόσουπα

Peristeri News
Δεκέμβριος10/ 2017

Ζεστή πλούσια σε γεύσεις η ψαρόσουπα είναι το φαγητό του χειμώνα. Μπορεί η ψαρόσουπα να θεωρείται δύσκολη συνταγή, αλλά ακολουθώντας τα βήματα θα φτιάξετε ένα πιάτο που όλοι θα απολαύσουν.

Υλικά

1 μεγάλο ψάρι για βραστό
1 φλυτζάνι λάδι
3 μεγάλες πατάτες χοντροκομμένες
2 λεµόνια
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
4 καρότα σε ροδέλες
6 κλωνάρια σέλινο
3 αυγά
1 ποτήρι κρασιού ρύζι
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

– Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε καλά το ψάρι.
– Κόβουμε τα λαχανικά τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι και 4 ποτήρια νερό και τα βράζουμε για ένα τέταρτο περίπου.
– Στην συνέχεια προσθέτουμε μέσα το ψάρι κομμένο σε χοντρές φέτες,αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για μισή ώρα ακόμα.
– Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα σκεπάζουμε για να κρατηθούν ζεστά.
– Σουρώνουµε το ζωµό, τον βάζουµε στην κατσαρόλα ξανά για να πάρει βράση και προσθέτουµε το ρύζι.
– Μετά από 10 λεπτά περίπου σβήνουµε την φωτιά.
– Στην συνέχεια χτυπάµε τα αυγά σε µπολ προσθέτοντας σιγά-σιγά το στυµµένο λεµόνι και λίγο από τον ζωµό.
– Τα ρίχνουµε στην κατσαρόλα, ανακατεύουµε ελαφρά και η σούπα µας είναι έτοιµη.

Tip

* Προτιμάμε ψάρια, όπως φαγκρί, κοκινόψαρο ή μπακαλιάρο.

Ετικέτες: ,