• Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2020

Ψήφισμα για απομάκρυνση κεραίας στο Περιστέρι από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου!

Avatar
Peristeri News
Μάιος26/ 2020

Ο γειτονικός Δήμος του Περιστερίου δηλώνει με το ψήφισμα πως η κεραία επηρεάζει και κατοίκους του Ιλίου.

Πρόκειται για ένα ψήφισμα όπου ένας Δήμος υποδεικνύει μια απομάκρυνση κεραίας σε άλλο Δήμο.

Ένα θέμα που έχει πολλά επεισόδια αφού οι κάτοικοι έχουν πραγματοποιησεί συγκεντρώσεις, έχουν τοποθετηθεί επίσημα δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης στο Περιστέρι και η εξέλιξη του αναμένεται με ενδιαφέρον.

Αναλυτικά το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Τρίτη 19.05.2020, ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με κεραία κινητής τηλεφωνίας:

«Με το παρόν ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά, προς όλες τις αρμόδιες αρχές, την άμεση απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται σε οίκημα επί της οδού Σύρου 17 στο Περιστέρι.

Αν και η εν λόγω κεραία, εντάσσεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Περιστερίου, οι συνέπειες της λειτουργίας της επηρεάζουν δημότες και κατοίκους τόσο του Δήμου Ιλίου, όσο και του Δήμου Περιστερίου, καθώς η οδός Σύρου αποτελεί όριο των δύο Δήμων.

?

Η κεραία κινητής τηλεφωνίας, που τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια του περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, θίγει την ήδη υποβαθμισμένη δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής, ενώ βρίσκεται σε μικρή απόσταση από δημόσιες δομές, όπως των 36ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου και το 3ο Γενικό Λύκειο Ιλίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου, εκφράζει τη στήριξή του στα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής και ζητά:

  • Την άμεση απομάκρυνση της συγκεκριμένης κεραίας.
  • Ανάκληση παντός τύπου άδειας που τυχόν έδωσαν οι συναρμόδιες υπηρεσίες για την τοποθέτηση της συγκεκριμένης κεραίας.
  • Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και την ασυδοσία των εταιρειών τηλεφωνίας, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τη δημόσια υγεία.»

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

Χαραλαμπόπουλος Ιωάννης