• Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020

Χωρίς αναισθησιολόγο οι διακομιδές στο Νοσοκομείο Νίκαιας

Avatar
Peristeri News
Νοέμβριος13/ 2019

Για διακομιδές χωρίς τη συνοδεία αναισθησιολόγου το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο της Νίκαιας κάνει λόγο η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), έπειτα από σχετική ενημέρωσή της από γιατρούς του νοσοκομείου.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι υπάρχει απόφαση του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου ότι για δέκα μέρες τον μήνα δεν θα υπάρχει εξειδικευμένος γιατρός να συνοδεύει το περιστατικό στις διακομιδές ασθενών.

«Η απόφαση αυτή δεν είναι απλά παράνομη, αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους ασθενείς. Καμία διακομιδή δεν πρέπει να γίνεται χωρίς τη συνοδεία γιατρού ειδικότητας που αφορά το περιστατικό, αλλά και έμπειρου σε αντιμετώπιση συμβάντων που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της μετακίνησης, όπως αποσωλήνωση του ασθενούς. Καμία διακομιδή δεν θα πρέπει να γίνεται χωρίς τη παρουσία αναισθησιολόγου, ειδικά μάλιστα αν ο γιατρός διακομιδής είναι ειδικευόμενος. Είναι ευθύνη των αρμοδίων και των διοικήσεων των νοσοκομείων να βρουν λύση γι’ αυτό το θέμα, καθώς επίσης και η πλήρης και κατάλληλη στελέχωση του ΕΚΑΒ» αναφέρει η ΕΙΝΑΠ.

Τονίζει επίσης πως η ΜΕΘ του νοσοκομείου εξακολουθεί να λειτουργεί μόνο 8 κλίνες, λόγω ελλείψεων προσωπικού και υποδομών «παρά την τεράστια κίνηση περιστατικών».

Ετικέτες: ,