• Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2020

Χιονόνερο ή χιόνι κατά διαστήματα

Avatar
Peristeri News
Ιανουάριος04/ 2019

Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές στα ανατολικά και βόρεια, όπου θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 με 8 και τη νύχτα 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Παγετός, κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένεται να είναι κατά τόπους ολικός.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κατά διαστήματα. Πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 που από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις, μετά το μεσημέρι κατά διαστήματα πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Θερμαϊκό από τις βραδινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -04 (μείον 2) έως 02 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα ενταθούν στην κεντρική – ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα ανατολικά τοπικά 7 που από το μεσημέρι βαθμιαία θα ενισχυθούν σε 8 και πιθανώς τη νύχτα τοπικά σε 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 02 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Στις υπόλοιπες περιοχές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά – ημιορεινά με εξασθένηση το βράδυ στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -07 (μείον 7) έως 01 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις με χιονοπτώσεις που από το μεσημέρι κατά τόπους θα ενταθούν. Στην ανατολική Πελοπόννησο βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, μετά το μεσημέρι 5 με 7 στρεφόμενοι στα νότια σε νοτιοδυτικούς έως 7 μποφόρ. Στα βόρεια τις βραδινές ώρες θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές, που από τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν και υπάρχει πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Στα ορεινά θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις που αργά το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές. Στα νότια νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και τις πρώτες πρωινές και τις βραδινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 και τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 02 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

 

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 05 Ιανουαρίου 2019

Καιρός: Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, κατά τόπους πιο πυκνές στην κεντρική – ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Μεμονωμένες καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, κυρίως στα νότια.

Άνεμοι: Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός, κατά τόπους ολικός στα βόρεια.

Ετικέτες: