• Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2020

Φ. Γεννηματά: Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν πιστεύει και δεν επενδύει στη συναίνεση

Avatar
Peristeri News
Φεβρουάριος09/ 2020

Tην ετοιμότητα του Κινήματος Αλλαγής για να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση στα μεγάλα θέματα της χώρας, υπογραμμίζει η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, επικρίνοντας έντονα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την στάση του.

Σε συνέντευξή της στη εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής», η κ. Γεννηματά κατηγορεί τον Πρωθυπουργό πως «δεν πιστεύει και δεν επενδύει στη συναίνεση ούτε στα Εθνικά Θέματα, όπου αρνείται την σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για την διαμόρφωση μιας Εθνικής Γραμμής, ούτε στο προσφυγικό, ούτε στον εκλογικό νόμο, που καθορίζει το ύφος της πολιτικής αντιπαράθεσης, ούτε στα εργασιακά που υποθάλπει την εργασιακή ασυδοσία».

«Εμείς θα είμαστε διαρκώς παρόντες με την κριτική και τον έλεγχο των κυβερνητικών πεπραγμένων αλλά και τις εποικοδομητικές μας προτάσεις για όλα τα θέματα», δηλώνει η κ. Γεννηματά τονίζοντας ότι «το σύγχρονο αίτημα των πολιτών για πραγματικά προοδευτικές πολιτικές, η κοινή λογική, ρεαλιστικές λύσεις θα εκφρασθεί μέσα από ένα δυνατό Κίνημα Αλλαγής. Στόχος να αναδειχθεί ξανά η Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη σε πρωταγωνιστή, με ρυθμιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις».

Κληθείσα να σχολιάσει τα σενάρια για πρόωρες εκλογές η Φώφη Γεννηματά δηλώνει ότι «σε αυτές, ιδιαίτερα, τις συνθήκες τα θεσμικά παιγνίδια με ζαριές διπλών εκλογών, είναι και τυχοδιωκτισμός και σίγουρα ένδειξη αδυναμίας».

Με αφορμή, δε, τη ψήφιση από τη κυβέρνηση μόνο νέου εκλογικού νόμου η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει ότι βρίσκεται σταθερά στο στόχαστρο της προπαγάνδας της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έφυγαν τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ και ήρθαν οι παπαγάλοι της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό δείχνει ότι ανησυχούν και μας υπολογίζουν», αναφέρει η κ. Γεννηματά.

Για το ζήτημα της Α’ κατοικίας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής λέει ότι η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την ίδια πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ και ζητά να προχωρήσει σε πράξεις για να μην χάσουν πολίτες τα σπίτια τους και να μην συνεχίσει σε άλλα ανέξοδα λόγια.

Στα εθνικά θέματα, η κ. Γεννηματά θεωρεί ότι χρειάζεται εγρήγορση και επιφυλακή κι ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο, καθώς η στόχευση του Ερντογάν είναι η δημιουργία δυσμενών τετελεσμένων προκειμένου να σύρει την Ελλάδα σε «διάλογο» με τους δικούς τους όρους.