• Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, 2020

Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση μεθοδεύει την εξαφάνιση της μικρομεσαίας επιχείρησης

Peristeri News
Peristeri News
Σεπτέμβριος11/ 2020

Ότι μεθοδεύει την εξαφάνιση της μικρομεσαίας επιχείρησης κατηγόρησε την κυβέρνηση η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά αναφέροντας ότι «αντί της ενίσχυσής της με κίνητρα δικτυώσεων και συνεργειών. Η υβέρνηση μεθοδεύει τον “Θάνατο του Εμποράκου”».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά από τη συνάντηση της κ. Γεννηματά με αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ, υπό τον πρόεδρο κ. Γιώργο Καρανίκα. Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Γραμματέας της Κ.Ο. Β. Κεγκέρογλου, ο υπεύθυνος της Κ.Ο. για την Ανάπτυξη Μ. Κατρίνης και ο Γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης Α. Πόντας.

«Είμαστε στο πλάι της εμπορικής επιχείρησης» δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. «Για να μείνει όρθια μέσα στην κρίση.Για να συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της οικονομίας, ανάκαμψης της χώρας. Στηρίζοντας και την απασχόληση».

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνησε ότι δεν ανταποκρίνεται. «Τα μέτρα της είναι ανεπαρκή και καθυστερημένα. Η μικρή και μεσαία ελληνική επιχείρηση δεν περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό της. Ενδιαφέρεται μόνο για τους λίγους, τους ισχυρούς των πολυεθνικών» δήλωσε.

Έπειτα υποστήριξε ότι «υπάρχει ανάγκη νέων στοχευμένων μέτρων τώρα. Όχι πια οριζοντίων, αλλά μέτρων που αφορούν πρώτα και κύρια τις πληττόμενες επιχειρήσεις:

– Νέο πρόγραμμα χορήγησης ρευστότητας με κύριο κριτήριο την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.Δεν μπορεί οι Τράπεζες να στηρίζουν μόνο τους καλούς πελάτες τους.

– Νέο πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 2 δις ευρώ (πέρα της εξαγγελίας για τα 1,8 δις) ,με κριτήριο την πορεία του κύκλου εργασιών της επιχείρησης

– Επιδότηση ενοικίου κατά 40% για τις πληγείσες επιχειρήσεις ως το τέλος του χρόνου, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση των ιδιοκτητών .Είναι κοροϊδία η διάταξη των δήθεν κινήτρων για εθελοντικές μειώσεις.

– Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

– Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός για τους επαγγελματίες

– Παράταση των μέτρων για την αναστολή πληρωμών. Να μη χάνεται η ρύθμιση των 120 δόσεων, για ενταγμένες σε αυτήν επιχειρήσεις που έχουν αδυναμία πληρωμής λόγω της κρίσης.

– Προστασία της πρώτης κατοικίας. Ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να μεταβάλλεται σε ενοικιαστή».

«Δεν υπάρχει σήμερα έλλειμμα πόρων, υπάρχει έλλειμμα πολιτικής της Κυβέρνησης της ΝΔ» κατέληξε.