• Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2020

Φ. Γεννηματά: Είστε μια κυβέρνηση ανάλγητη

Avatar
Peristeri News
Νοέμβριος19/ 2015

Για «αναλγησία» κατηγόρησε την κυβέρνηση η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, η οποία – με αιχμή το νομοσχέδιο για το τρίτο πακέτο των προαπαιτούμενων – είπε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι η κυβέρνηση που «με συνοπτικές διαδικασίες θα ξεσπιτώσει τον κόσμο».

«Θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι ήσασταν καλοί στο να πουλάτε και τώρα καλύτεροι στο να ξεπουλάτε. Πουλήσατε ψεύτικα λόγια και “πρώτη φορά αριστερά” και σήμερα ξεπουλάτε την ελπίδα. Πουλήσατε δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση και ο κόσμος εισπράττει φόρους, εξώσεις και απελπισία. Αυτό δεν είναι Αριστερά. Είναι μια κυβέρνηση συμβιβασμένη που τα δίνει όλα» είπε η κ. Γεννηματά απευθυνόμενη προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Κατέδειξε δε ως υπεύθυνο τον Πρωθυπουργό για ό,τι συμβεί τονίζοντας πως «το Grexit είναι ακόμα στην αυλή μας και η πολιτική αυτής της κυβέρνησης απειλεί να προκαλέσει κοινωνική έκρηξη».

Με αφορμή τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου για την πρώτη κατοικία, η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι «η εξαπάτηση των πολιτών σ’ ένα τόσο ευαίσθητο θέμα αποτελεί “μαύρη σελίδα” στην πολιτική ζωή». Επεσήμανε δε ότι με νόμο του ΠΑΣΟΚ προστατεύθηκαν τα σπίτια για πέντε χρόνια.

Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρεί σε νέους φόρους «υπονομεύοντας ανταγωνιστικούς τομείς της Οικονομίας» ενώ της καταλόγισε ότι «δεν φορολογεί τους ολιγάρχες όπως προεκλογικά δεσμευόταν».

Η κ. Γεννηματά εκτίμησε ότι «τα χειρότερα έπονται και έρχονται» και αναφερόμενη στην αγροτική παραγωγή, σημείωσε ότι επιβαρύνεται με εξοντωτική φορολόγηση».

«Αυτή δεν είναι Αριστερά. Είσαστε συμβιβασμένοι, αναποτελεσματικοί, λέτε ναι σε όλα», κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.