• Σάββατο, 20 Ιούλιος, 2019

Φ. Γεννηματά: Δεν θα επιτρέψουμε η πολιτική ζωή να μεταβληθεί σε αρένα λάσπης

Peristeri News
Νοέμβριος11/ 2018

Υπέρ της απόλυτης διαφάνειας για τους πάντες και παντού, τάσσεται η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας «δεν θα επιτρέψουμε όμως η πολιτική ζωή του τόπου να μεταβληθεί σε αρένα λάσπης, γιατί αυτό θα πλήξει την Δημοκρατία».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Δημοκρατική της Ρόδου» η κ. Γεννηματά κάνει λόγο για «μεθόδευση μπαράζ σκανδαλολογίας εκ μέρους του “επιτελείου του Μαξίμου” ώστε να κρύψουν τις δικές τους αμαρτίες και την ανικανότητα τους», καθώς και για «πανικό του κ. Τσίπρα που θα τον οδηγήσει να σπιλώσει τους πάντες».

«Είμαι αποφασισμένη να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψη των εκατοντάδων χιλιάδων μελών και στελεχών της παράταξης που έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια την ψυχή τους για την Χώρα και την Δημοκρατία με ήθος και εντιμότητα. Στην παράταξη μας έχουμε ξαναζήσει τη συντονισμένη επίθεση. Ο Καραμανλής κόβει, ο Τσίπρας ράβει και ο Μητσοτάκης τάχα αμέριμνος προβάρει κουστούμι εξουσίας. Ο ελληνικός λαός θα ακυρώσει τα σχέδια τους», προσθέτει.

Ως προς την Συνταγματική Αναθεώρηση είπε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει καταθέσει τις προτάσεις του σε δημόσιο διάλογο ενώ «δεν θα δώσει λευκή επιταγή ούτε στον κ. Μητσοτάκη ούτε σε οποιονδήποτε έχει την ψευδαίσθηση ότι θα επιβάλει τις θέσεις του για το Σύνταγμα στην επόμενη Βουλή».

«Με την παρουσία και τις θέσεις μας στη Βουλή δεν θα επιτρέψουμε ούτε τα προεκλογικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα, ούτε τις μετεκλογικές υστεροβουλίες του κ Μητσοτάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον σύμφωνα με την κ. Γεννηματά «η χρονική διάρκεια του αχρείαστου τρίτου Μνημονίου έληξε, αλλά οι επαχθείς δεσμεύσεις και η σκληρή επιτροπεία παραμένει και το χειρότερο η κρίση και τα προβλήματα είναι εδώ καθώς σε κανέναν τομέα η χώρα δεν πήγε μπροστά».

Η κ. Γεννηματά τονίζει ότι η Ελλάδα που «παραμένει δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή» οφείλει «να στείλει σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας και ισχύος για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων».

«Η χώρα μας εκτίθεται διεθνώς με τις συνεχείς “δήθεν διαφωνίες” του κ. Καμμένου, εμφανίζοντας μια πολιτική “κουρελού”. Και ο κ. Τσίπρας αδιαφορεί παντελώς, υποχωρεί σε εκβιασμούς προκειμένου να διατηρήσει για λίγο ακόμη την καρέκλα της εξουσίας» αναφέρει ακόμα, προσθέτοντας «είναι η ώρα για μια γνήσια πατριωτική πολιτική, που ενώνει τους Έλληνες, υπερασπίζεται τα εθνικά μας δίκαια, επιβάλλει τον σεβασμό των διεθνών συνθηκών, αξιοποιεί την γεωπολιτική μας θέση στην Ευρώπη και τον κόσμο. Μακριά από άγονους εθνικισμούς και πατριδοκαπηλίες του συνεταίρου του κ. Τσίπρα. Μακριά από ακροδεξιές λογικές όπως αυτές που όλο και πιο πολύ κυριαρχούν στην Νέα Δημοκρατία».