• Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Φάιμαν: Η Ε.Ε. να οργανώσει κέντρα σε Ελλάδα και Ιταλία για τους μετανάστες

Peristeri News
Peristeri News
Αύγουστος30/ 2015

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αντιμετωπίσει τα ρεύματα προσφύγων στα εξωτερικά σύνορα και δεν έχει κανένα νόημα η κάθε χώρα να υψώνει συρματοπλέγματα, τείχη και πύργους για σκοπιές, τονίζει σε συνέντευξή του ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αντιμετωπίσει τα ρεύματα προσφύγων στα εξωτερικά σύνορα και δεν έχει κανένα νόημα η κάθε χώρα να υψώνει συρματοπλέγματα, τείχη και πύργους για σκοπιές, τονίζει σε συνέντευξή του ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν.

Υποστηρίζει μάλιστα πως η Ε.Ε. πρέπει να οργανώσει κέντρα στην Ελλάδα και στην Ιταλία και να λύνει ήδη εκεί τα ζητήματα του ασύλου.

Σύμφωνα με τον κ. Φάιμαν, εκείνοι που δεν δικαιούνται χορήγησης ασύλου θα πρέπει να στέλνονται πίσω άμεσα και οι άλλοι να κατανέμονται δίκαια μεταξύ των χωρών-μελών, κάτι που η Αυστρία ζητάει εδώ και καιρό και η οποία στο μεταξύ δεν είναι μόνη της.

Μάλιστα, ο ίδιος πρόκειται να ξεκινήσει μαζί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ πρωτοβουλία για μία δεσμευτική ποσόστωση.

Επιπλέον, καθώς η Αυστρία συγκαταλέγεται στους καθαρούς πληρωτές, ο καγκελάριος απαιτεί να γίνεται τότε μόνο συγχρηματοδότηση τέτοιων προγραμμάτων, όπως για παράδειγμα στις χώρες της Βαλτικής, όταν υπάρχει από την πλευρά τους και η προθυμία για την επαρκή απορρόφηση αιτούντων άσυλο.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Αυστριακός καγκελάριος υποστηρίζει την ανάγκη μιας εντολής από τον ΟΗΕ με την οποία η Ε.Ε. θα μπορεί να αναλάβει επί τόπου ενεργό δράση στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.