• Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020

Τσαβούσογλου: Ο Καμμένος συνεχώς προκαλεί

Avatar
Peristeri News
Φεβρουάριος02/ 2017

Επίθεση στον Πάνο Καμμένο εξαπολύει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις του στην «Hurriyet» με αφορμή τη ρίψη στεφάνου από τον υπουργό Άμυνας στα Ίμια, ενώ προειδοποιεί πως «αν προκύψει ένα ανεπιθύμητο ατύχημα, δεν θα μπορεί να διορθωθεί».

«Στην κυβέρνηση Τσίπρα, ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος που είναι εταίρος της εξουσίας, είναι και υπουργός Άμυνας. Αυτός ο υπουργός προβαίνει συνεχώς σε προκλήσεις» αναφέρει ο κ. Τσαβούσογλου.

Κατηγορεί ακόμη την Αθήνα ότι «κάνει προκλητικά πράγματα από καιρό», ενώ όπως υποστηρίζει, η Άγκυρα επιδεικνύει ψυχραιμία. «Εμείς είμαστε ψύχραιμοι για να μην υπάρξει ένταση με τη γείτονα. Τα περισσότερα ούτε καν τα δημοσιοποιούμε. Αλλά κλιμακώνουνε την κατάσταση, με αφορμή το θέμα των Ιμίων», σημειώνει.

Συνιστά στη συνέχεια στον Έλληνα υπουργό Άμυνας «να είναι σώφρων»: «Δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται την σωφροσύνη μας. Ξέρουμε να δώσουμε τη δέουσα απάντηση. Δεν είναι νέα η συμπεριφορά του υπουργού. Εμείς αυτά τα έχουμε πει στον Τσίπρα και τα λέμε. Μεταξύ των δυο χωρών τα θέματα που διαφωνούμε πρέπει να επιλύονται με διάλογο. Πρέπει να είμαστε διακριτικοί».

Αναφέρει τέλος πως «αν η κατάσταση κορυφωθεί και προκύψει ένα ανεπιθύμητο ατύχημα, δεν θα μπορεί να διορθωθεί». «Συμπεριφερόμαστε με ωριμότητα. Και ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας πρέπει να κινείται με ωριμότητα», καταλήγει.