• Δευτέρα, 25 Μάιος, 2020

Τσίπρας: «Οι πολίτες θα αλλάξουν το κλίμα»

Peristeri News
Νοέμβριος03/ 2010

Την Κυριακή οι πολίτες, με την ψήφο τους, μπορούν να αλλάξουν το κλίμα και αποδοκιμάζοντας κατηγορηματικά την κυβέρνηση και το Μνημόνιο.

Την Κυριακή οι πολίτες, με την ψήφο τους, μπορούν να αλλάξουν το κλίμα και αποδοκιμάζοντας κατηγορηματικά την κυβέρνηση και το Μνημόνιο, να ρίξουν το δικό τους βάρος στην πορεία των πραγμάτων, τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλου Μηταφίδη.

Εκανε αυτοκριτική για την εικόνα της παράταξης λέγοντας όμως ότι τώρα «είναι ώρα να κάνουμε όλοι πέρα και τους εγωισμούς και τις αλήθειες μας και να δυναμώσουμε την ελπίδα για την κοινωνία που δοκιμάζεται».

Για τον πρωθυπουργό είπε ότι ψάχνει συνενόχους, αλλά δεν θα τους βρει στους πολίτες, ενώ για τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά επισήμανε ότι «προβάρει κοστούμι εξουσίας» κι έχει μπει στο «αλισβερίσι». Για τη ΝΔ είπε ότι δεν τοποθετείται ουσιαστικά εναντίον του Μνημονίου και πατάει σε δύο βάρκες.

Υποστήριξε ότι στα συρτάρια των διαφόρων επιτελείων, βρίσκονται εναλλακτικά σχέδια για «κυβέρνηση προθύμων» και απάντησε στην κριτική περί «ανίερης συμμαχίας» αριστεράς και δεξιάς ενάντια στο Μνημόνιο λέγοντας πως αν διαμορφώνονται τελευταία περίεργες συμμαχίες, αυτές είναι γύρω από το Μνημόνιο.

Για τη Θεσσαλονίκη είπε ότι είναι μια μάχη ενάντια στον κοινωνικό συντηρητισμό και την εθνοκαπηλεία στην πόλη του Ψωμιάδη και του μητροπολίτη Ανθιμου.