• Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

Τραγική η κατάσταση στη δημόσια υγεία που… νοσεί

Avatar
Peristeri News
Φεβρουάριος02/ 2020

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει την ημερομηνία που έκλεισε το Νοσοκομείο Χανίων σε μία ηλικιωμένη, για να κάνει εξέταση.

Η γυναίκα ήθελε να κάνει γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση και το ραντεβού της κλείστηκε για τον Φεβρουάριο. Του 2022!

Η ίδια αρχικά θεώρησε ότι πρόκειται για τυπογραφικό λάθος και επικοινώνησε με το νοσοκομείο, για να διαπιστώσει ότι δεν έγινε κανένα λάθος, αλλά ήταν αυτή η ημερομηνία που της έκλεισαν ραντεβού.

«Όταν μου το είπε, σκέφτηκα να κλάψω ή να γελάσω; Λοιπόν γέλασα πολύ, μα πάρα πολύ. Και όχι γιατί ήταν αστείο, αλλά μόνο ως αστείο μπορεί κανείς να το εκλάβει για να μην θυμώσει πολύ. Και είναι μέχρι να τύχει στον καθένα και να δει ποιο πραγματικά είναι το σύστημα υγείας για το οποίο πληρώνουμε αδρά και παχυλά όλοι μας. Αυτή είναι η κατάσταση στον χώρο της υγείας και όχι μόνο, τα προβλήματα είναι τεράστια και επειδή δεν τα φωνάζουμε καθημερινά δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν», δήλωσε η κόρη της ηλικιωμένης στο zarpanews.gr.

Η τραγική κατάσταση στη δημόσια υγεία, με συνεχείς καταγγελίες για ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, πολύωρες καθυστερήσεις και αναμονές άρρωστων ανθρώπων σε άθλιους διαδρόμους, έλλειψη στοιχειωδών κανόνων υγιεινής και νοσηλευτικό προσωπικό στα όρια της εξάντλησης απαιτεί πολλά περισσότερα.

Απαιτεί λύσεις τώρα και χωρίς να χρειάζονται (και άλλες) καταγγελίες και κοινοποίηση στο διαδίκτυο, έτσι ώστε οι αρμόδιοι να αναγκαστούν να παρέμβουν προκειμένου να αποφύγουν το διασυρμό.

Παρέμβαση του Β. Κικίλια έπειτα από την καταγγελία

Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας προκάλεσε η καταγγελία μιας γυναίκας ότι της έκλεισαν ραντεβού για γαστροσκόπηση σε δημόσιο νοσοκομείο της Κρήτης έπειτα από δύο χρόνια, δηλαδή το 2022.

Για την καταγγελία που αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάνει το γύρο του Διαδικτύου, πληροφορήθηκε και ο Β. Κικιλίας ο οποίος ζήτησε αμέσως ενημέρωση και εξηγήσεις από όλες τις εμπλεκόμενες υγειονομικές αρχές.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση που αφορά στο νοσοκομείο Χανίων.