• Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Το 1ο σεμινάριο του 6ου κύκλου της Ένωσης Διευθυντών Σ.Μ.Π.Ε.

Peristeri News
Peristeri News
Νοέμβριος17/ 2019

Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου, η έναρξη του 6ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2019-2020 της Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με το 1ο σεμινάριο, με θέμα:

«Διαστάσεις του αποτελεσματικού σχολείου: Μύθοι και πραγματικότητες»

Εισηγητής ήταν ο Δρ.  Ρουσσάκης Ιωάννης, Επίκουρος Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος στην εισήγησή του  τόνισε μεταξύ άλλων ότι :

  • Το «αποτελεσματικό σχολείο» δεν ξεπηδάει από τη μια μέρα στην άλλη, επειδή θεσμοθετήθηκαν και εφαρμόστηκαν συγκεκριμένες μορφές οργάνωσης, διδασκαλίας, προγραμματισμού και αποτίμησης.
  • Η ανάδυσή του εξαρτάται από το πόσο πιστά κι επίμονα η σχολική ζωή και η εκπαιδευτική/διδακτική/μαθησιακή λειτουργία κατανοούν και επιδιώκουν να ανταποκρίνονται με συνέπεια στους βασικούς στόχους του σχολείου.

Μετά την εμπεριστατωμένη εισήγησή του ο κ. Ρουσσάκης  απάντησε σε πολλά ερωτήματα των επιμορφούμενων, ακολούθησε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση και αναπτύχθηκε γόνιμος προβληματισμός.