• Δευτέρα, 6 Απρίλιος, 2020

Το πρώτο ύποπτο κρούσμα E. coli στην Ελλάδα

Peristeri News
Ιούνιος07/ 2011

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) εντόπισε το πρώτο πιθανό κρούσμα Ε. Coli στην νησιωτική Ελλάδα.

Υγειονομικός συναγερμός σήμανε στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) εντόπισε το πρώτο πιθανό κρούσμα Ε. Coli στην νησιωτική Ελλάδα.

Η Γερμανίδα τουρίστρια εμφάνισε συμπτώματα κατά την διάρκεια των διακοπών της, τα οποία «μαρτυρούσαν» λοίμωξη από το βακτήριο που έχει προκαλέσει «ντόμινο» κρουσμάτων στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Οι ειδικοί έλαβαν βιολογικό υλικό από την τουρίστρια, η οποία στο μεταξύ επέστρεψε στην χώρα της, δεδομένου πως η κατάσταση της υγείας της της επέτρεπε να ταξιδέψει.

Πάντως, και όπως αναφέρουν πηγές του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., για να «κλειδώσουν» οι επιστήμονες πως το επικίνδυνο βακτήριο E. Coli πέρασε και τα σύνορα της χώρας μας, πρέπει να βγουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων ώστε να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για το τοξικό στέλεχος «Ο104».

Ωστόσο και όπως τονίζουν η έναρξη της τουριστικής περιόδου αυξάνει ούτως ή άλλως της πιθανότητες το συγκεκριμένο βακτήριο να απασχολήσει και την Ελλάδα.