• Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Το Περιστέρι στο «κόκκινο»; – Όχι άλλα fake news για την πόλη μας

Peristeri News
Peristeri News
Ιανουάριος11/ 2021

Την ώρα που τα ΜΜΕ παρουσιάζουν συνεχώς «fake news» όσον αφορά την κατάσταση του κορωνοϊού στο Περιστέρι και στη Δυτική Αθήνα, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.

Δυστυχώς τα συγκεκριμένα «fake news» παραμένουν αναπάντητα από τους ιθύνοντες της πόλης μας που δεν έχουν αντιδράσει ούτε μια φορά μέσα στην πανδημία.

Όλα αυτά εν μέσω σκληρού lockdown που έχουν επηρεάσει αρνητικά τα καταστήματα, τους εργαζόμενους και τον κάθε συμπολίτη μας.

Αυτό που προκύπτει από μια μικρή έρευνα στα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την κατάσταση στη Δυτική Αθήνα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που θέλουν να παρουσιάζουν κάποιοι για άγνωστο λόγο.

Σύμφωνα λοιπόν με τις ενημερώσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας τις τρεις τελευταίες μέρες, ο Δυτικός Τομέας Αθηνών έχει λιγότερα κρούσματα από τον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Παρόλο που τα στοιχεία είναι επίσημα και μπορεί ο καθένας να τα δει, αρκετά ΜΜΕ συνεχίζουν την προπαγάνδα εναντίον του Περιστερίου και της Δυτικής Αθήνας όσον αφορά τον κορωνοϊό.

Δεν έχουμε δει σε κανένα μέσο ενημέρωσης να προκύπτει πρόβλημα και να βρίσκονται στο κόκκινο περιοχές από τα βόρεια προάστια παρότι έχουν πιο πολλά κρούσματα.

Δείτε παρακάτω τα στοιχεία των προηγούμενων τριών ημερών:

8-1-2021

Δυτικός Τομέας Αθηνών: 22 κρούσματα

Βόρειος Τομέας Αθηνών: 27 κρούσματα

Νότιος Τομέας Αθηνών: 19 κρούσματα

9-1-2021

Δυτικός Τομέας Αθηνών: 40 κρούσματα

Βόρειος Τομέας Αθηνών: 32 κρούσματα

Νότιος Τομέας Αθηνών: 23 κρούσματα

10-1-2021

Δυτικός Τομέας Αθηνών: 14 κρούσματα

Βόρειος Τομέας Αθηνών: 24 κρούσματα

Νότιος Τομέας Αθηνών: 16 κρούσματα

Παρατηρώντας λοιπόν τα παραπάνω στοιχεία καταλαβαίνουμε ότι όλες οι περιοχές της Αττικής βρίσκονται σε παρόμοια επίπεδα εμφάνισης κρουσμάτων.