• Κυριακή, 31 Μαΐου, 2020

Το Περιστέρι εντάχθηκε στα τρία σκέλη του προγράμματος «Φιλόδημος»

Avatar
Peristeri News
Νοέμβριος19/ 2018

Μια μεγάλη επιτυχία έχει πραγματοποιηθεί τον τελευταίο καιρό για τις υπηρεσίες του Δήμου Περιστερίου αφού έπειτα από κατάρτιση μελετών, ο Δήμος μας κατάφερε να ενταχθεί και στα τρία σκέλη του προγράμματος επιχορηγήσεων «Φιλόδημος».

Η πλήρης ένταξη των αιτημάτων του Δήμου Περιστερίου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εγκρίθηκε πριν από μερικές μέρες και στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης και αναμένεται να πάει ένα βήμα μπροστά αρκετούς τομείς.

Τα τρία σκέλη ένταξης του Δήμου αφορούν την επιχορήγηση αναμόρφωσης σχολικών μονάδων, τον εξοπλισμό μηχανημάτων της υπηρεσίας Αυτεπιστασίας και τον εξωραϊσμό παιδικών χαρών για την πιστοποίηση του στα πρότυπα πλαίσια.

Αναφορικά με τα μηχανήματα που θα αποκτήσει ο Δήμο Περιστερίου, πρόκειται για εξοπλισμό που θα αναλαμβάνει μικρές επιδιορθώσεις σε οικοδομικά έργα, πεζοδρόμια και πλατείες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα μηχανήματα θα αποτελούν μεταξύ άλλων μια αυτοκινούμενη μπετονιέρα και ένα εκσκαφέας τελευταίας τεχνολογίας.

Σχετικά με τις παιδικές χαρές, το πρόγραμμα «Φιλόδημος» θα εξωραΐσει θέτοντας της κατάλληλες και πιστοποιημένες 10 παιδικές χαρές. Μαζί με αυτές τις 10 παιδικές χαρές ακόμα 50 έχουν πιστοποιηθεί και συνεχίζουν να εξωραΐζονται από το Δήμο με ιδίους πόρους αλλά και από ένα άλλο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής. Υπολογίζεται ότι μέχρι τον Μάρτιο οι 60 από τις 72 παιδικές χαρές του Δήμου μας θα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις όντας πιστοποιημένες και καινοτόμες με κάποιες από αυτές να διαθέτουν μέχρι και όργανα για άτομα με ειδικές ανάγκες.