• Κυριακή, 7 Ιουνίου, 2020

Το «Περιστέρι για όλους» για την διακίνηση πολιτικού υλικού στην πόλη

Avatar
Peristeri News
Νοέμβριος30/ 2012

Η θέση της παράταξης «Περιστέρι για όλους» σχετικά με την διακίνηση πολιτικού υλικού στην πόλη.

Στο δημοτικό συμβούλιο της 29ης Νοεμβρίου που έγινε στην Ξυλοτεχνία, το ΚΚΕ με μια δυναμική παρουσία στελεχών του στη πόλη, κατέθεσε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου την καταγγελία του προς την διοίκηση και τον δήμαρχο για τον τρόπο με τον οποίο απαγόρευσαν την ανάρτηση-διακίνηση-διανομή πολιτικού υλικού.

Ας μην ξεχνάει κανείς ότι το Περιστέρι κουβαλάει μια ιστορία. Προήλθε και πορεύθηκε από κάπου και από κάποιους. Ας μην ξεχνάει κανείς ότι ο Δημήτρης Φωλόπουλος υποστηριζόμενος από την πολιτική δύναμη της αριστεράς, διεκδίκησε με πολίτες και πολιτικές κάτι περισσότερο κάτι καλύτερο για την πόλη των εργατικών πολυκατοικιών, των εργοστασίων και των παραγκών. Κάτι το οποίο η σημερινή διοίκηση βρήκε ως παρακαταθήκη, επωφελήθηκε, ευεργετήθηκε, διευκολύνθηκε από αυτό.

Ας μην ξεχνάει κανείς ότι το άλσος Περιστερίου έπαιρνε ζωή και αξία κάθε χρόνο από το φεστιβάλ της ΚΝΕ και έφερνε στην πόλη μας χιλιάδες επισκέπτες από την υπόλοιπη Αθήνα και την Ελλάδα, οι οποίοι στήριξαν την οικονομία της πόλης και την εργασία των φτωχών κατοίκων της περιοχής.

Ας μην ξεχνάει κανείς πως αργότερα ο σημερινός δήμαρχος κάνοντας προεκλογικό αγώνα διαρκείας, αφισοκολλούσε όπου έπιανε κόλλα, όλο τον χρόνο σε όλα τα σημεία της πόλης, της επαρχίας και των χωριών της υπαίθρου.

Δεν έχει διανεμηθεί ποτέ άλλοτε σε τοπικό επίπεδο περισσότερο χαρτί σε περισσότερα μέρη, δεν έχει αφισοκολληθεί περισσότερο χαρτί από αυτό που σπατάλησε η σημερινή διοίκηση για την …κατάληψη της εξουσίας.

Σήμερα η διοίκηση η ίδια αναρτά πανό που διαφημίζουν την κοινωνική προσφορά των φτωχών Περιστεριωτών προς τους πιο φτωχούς με ενδιάμεσους εκτελεστές και διαφημιστές τους έχοντες και κατέχοντες.

Με ποιο κριτήριο τα πανό χωρίζονται σε βρώμικα και καθαρά, σε καλού αι κακού σκοπού; Με ποιο δικαίωμα ή κριτήριο συνθήματα εικόνες και λέξεις που αποτυπώνουν την φτώχεια την εξαθλίωση και το κοινωνικό αδιέξοδο ξεχωρίζονται σε πολιτικά αγνά ή πολιτικά καχύποπτα.

Η παράταξη του κυρίου Παχατουρίδη βαθιά συντηρητική, επιθυμεί να παραμείνουν τα πράγματα επιμελώς τακτοποιημένα. Επιθυμεί να αναρτούνται και να κυκλοφορούν επικοινωνιακά υλικά στο οποία είναι κεντρικοί παρουσιαστές-πρωταγωνιστές αυτοί και μόνο αυτοί.

Παράλληλα η παράταξη αυτή όχι μόνο βαθιά συντηρητική αλλά και βαθύτατα δεξιά στη σύσταση της, παρότι επιθυμεί (πιστή στην τεχνική της εξουσίας) να εμφανιστεί ψύχραιμη έως αδιάφορη σε επικοινωνιακές δράσεις πολιτικών αντιπάλων, βγάζει εμπάθεια όταν διακινείται κάτι που βρίσκεται εντελώς απέναντι της.

Τώρα όμως που τα παραδοσιακά ΜΜΕ, χάνουν την αξιοπιστία τους και τα φυλλάδια από χέρι σε χέρι μοιάζουν πιο αξιόπιστα και άμεσα, η παράταξη Παχατουρίδη τα κρίνει επικίνδυνα και άρα απαγορευμένα.

Με σεβασμό στην πόλη στην καθαριότητα στην καθημερινότητα και τον πολιτισμό μας, παραμένουμε υπέρ της πραγματικά ελεύθερης διακίνησης πολιτικού υλικού από όποιον και αν προέρχεται σε όλη την επικράτεια της πόλης. Τέρμα τα παιχνίδια εξουσίας, οι δήθεν υπερκομματικοί δεν επιτρέπεται σε εποχές δημοκρατίας και ελευθερίας να διώκουν πιο φανατικά και από τους πιο ακραίους κομματικούς.